[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
總之iu幫我地係咁讚J-hope又咁認真看待J-hope啲歌
身為army淨係覺得好高興
又睇到J-hope怕怕醜醜尷尷尬尬咁 好新鮮好得意
尤其是佢叫iu做noona嘅時候個怕羞樣
太長唔quote,tldr
係fans既都會盡力幫偶像澄清,但我唔鍾意就點都唔係唔鍾意,你冇謂慳時間打咁多字
建議你哋講防彈以外既人再開po 傾
唔該哂
啱啊平時對住班防彈兄弟就哥哥咁 對住iu就勁有弟弟味
覺得hope真係慘
專輯得兩張紙,概念宣傳全部親力親為
見佢喺IG瘋狂post新專都覺得心酸
難得上一個YouTube節目同當紅女歌手交流
焦點又去咗jungkook同IU黑歷史
hope已經開到聲同IU講今次冇乜宣傳
無論點都好
IU係前輩,有地位
有認真對待hope嘅專輯
讚佢有實力歌好聽
點知成班army喺到鬧人
到底hope得罪咗咩人?
真係愛彈仔嘅,多謝吓前輩賞識
然後焦點去返j-hope啦
對於親力親為呢樣嘢我有另一個睇法, 我唔覺得係公司唔幫手, 搞到佢要自己搞概念宣傳, 我覺得係佢視呢張專輯係自己心血所以想自己一手一腳搞, 樣樣都參與, 呢個係創作者同一般愛豆嘅分別, 我睇泰泰vlog佢都話自己搞晒概念, 約導演去傾MV內容, 所以我覺得係防彈佢哋幾個係咁, 特別今次係solo更加想放多啲個人色彩, 喺IG幫自己宣傳亦係好正常, 就算公司鋪天蓋地花錢做宣傳我覺得佢都會照樣咁樣喺IG幫自己宣傳
至於你講話得兩張紙, 同IU做訪問焦點又放咗喺另一道, 我只可以說無奈
要投埋Best Metaverse Performance
我都覺得係佢哋自己揀上咩節目宣傳
唔好成日睇到彈仔係puppet咁
佢哋本身都唔係好上電視台節目咖啦
同埋jhope今次solo的確係行比較小眾路線
唔似之前嗰啲咁多表演部分
首先為我嘅引戰言論講返聲唔好意思先,但係想講由頭到尾其實得我一個真係叫有屌IU,睇唔到邊度有成班army鬧佢。
另外想講連登只係其中一個大家可以傾防彈嘅地方,好似我之前話個post冇人推好似完咗,但我其實係知好多人都會繼續喺其他地方睇防彈只係而度少人出聲討論。同你之前話而度好靜因為冇人留言講j-hope同新女團嘅差別一樣。
我覺得連登以外點focus喺j-hope度點stream歌trend hashtag投票等等嗰啲我諗唔洗好似twt咁要cap圖落水印證明,同樣地喺twt上屌hybe嗰啲都唔洗下下上嚟屌。
最後話真係愛彈仔嘅就點點點我唔認同,不過唔再講落去費事撩交嗌。
點會得你一個army鬧佢
大把中米同韓米同你一樣
一見IU就數晒佢啲黑歷史出嚟
除咗1米8嘅黑人megan同生咗仔嘅halsey
有邊次防彈身邊出現嘅女人冇人鬧?
既然關心彈
點解唔討論吓佢同IU合唱嘅equal sign
好多uaena話因為個節目對j-hope有全新認識
IU份人點都好
今次佢完全冇問題喎
我只係覺得咁嘅行為唔係幫緊防彈
當然你有表達嘅自由
我以前你好似樓上個uaena咁話「而度啲人明踩」,唔希望因為我個人嘅言論影響到其他人對而度嘅army有咩誤會。
twt我follow成2000成個韓米都冇見到有人鬧佢,仲好開心好驚重佢同j-hope同框,外米而同樣,中米冇留意所以唔知,但都唔覺有人彈出嚟屌佢,可能簡中例外。
你覺得佢完全冇問題,但我唔鍾意佢主觀情況下睇到佢問j-hope做乜唔請佢(我知係講笑)已經有偏見咗先,原因就唔講喇費事一邊話有表達嘅自由但一邊話focus返防彈
btw,Megan同Halsey都有人鬧,多與少姐,或者你好似我睇唔到有其他米鬧IU一樣睇唔到
你先follow嗰2千個米就話冇人鬧IU
你第一日入fandom?
見到有人鬧Megan同Halsey,但見唔到人鬧IU?
明明自己鬧得最開心喎

hope已經講到今次冇乜宣傳活動
而且佢除咗防彈之外都唔係好認識其他音樂人
平時彈已經唔上電視
任何埋身嘅人都會俾人鬧
我係防彈真係多謝晒你呢種fans
驚死防彈唔夠孤立咁
原本都係有人問why我先講下自己睇法,冇諗到引咗個uaena入嚟之餘又拉埋其他同防彈合作嘅人嚟講,又講到j-hope識得少人再延伸到孤立防彈又盛咁,好多我都唔認同不過唔再講啦唉
第一眼以為係P圖
明明前一幕著住衫但突然之間
衰豬色誘我哋
Hobi親口講嘅說話你都唔認同?
咁我冇嘢好講啦

Hobi喺節目被問到有咩人係佢音樂夥伴
佢話除咗成員之外唔係好識其他人
所以佢隻碟冇乜featuring
佢搞debut party都係想派卡片

唔好以為出席party就當做人脈
以防彈名氣邊個會唔俾面?

你咁憎IU
而且字裏行間都知你冇睇過palette呢個節目
但你知唔知呢個係j-hope新專嘅第一場live
明顯你對IU嘅憎恨已經蓋過對防彈嘅喜愛
否則點會唔睇

Hobi仲話自己好得閒
有邊個見到唔心酸?

唔好曲解我意思
Artist幫自己宣傳好正常
我心酸係hobi嘅努力對比bighit嘅不作為
Jack in the box嘅音樂性真係好高
好多歌都值得循環播放
正因為冇實專,好多主流榜單不承認
Billboard200都係靠digital
佢嘅待遇係連好多路人都幫手喊冤嘅程度
同artist本人是否上心係兩回事

希望啲自稱army嘅人
真係去了解吓防彈
睇多啲佢哋嘅訪談節目
咁就會少啲自以為是
睇完第一句就冇睇,得罪講句其實防彈嘅理念係令我好感動但有時我會覺得太大愛,所以即使我鍾意佢哋都唔會盲目認同一切。
其次音樂夥伴同識嘅音樂人係兩回事,我反駁點係你話佢除咗防彈唔識其他音樂人。
最後我唔會再覆你,費事你又打千字文出嚟,公海你出曬名打千字文煩人架啦,我嘅言論係主觀憎iu我認,但起碼唔會好似有啲army覺得自己高人一等比其他army更優秀先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞