[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
啲韓媒真係好垃圾
南俊用.好有mic drop感覺
都唔只韓媒 今日好多中文嘅媒體都係用到「休團」& 「中斷團體活動」嘅字眼
bro應該冇睇到,但已經睇左幾個唔同既電視live,通常都球場上面跳

我唔迷佢地,但ON隻舞真心正!
但煩佢嘅係韓媒呀嘛聽到少少料就有史以來最多記者去問去亂報導,而家直頭話防彈聚餐係防彈同army之間可以互相理解嘅關係睇先會明白,唔關你哋班外人事
外國媒體全部用hiatus/temporary break, 日本嗰啲用「活動休止」
其實片都有講唔係休團係另一個開始,日媒都明可以寫得出係「爲了守護自己的音樂而做出的選擇」,韓媒係咪聽唔明韓文?

翻譯:‪SintheHouse_tw ‬
多謝分享
真係好愛係舞台既佢哋
入坑後冇一日係可以唔睇下舞台片
唔知你係巴打定絲打
如果你有過唔開心嘅經歷都好替你難過
但覺得你將太多責任放喺防彈頭上
Kevin spacey做嘅house of card仲可以喺netflix睇到
Harvey Weinstein出品嘅百幾部電影都冇落架
唔通netlix同hollywood唔夠左膠咩?
問題係作品背後有好多人嘅心血
如果因為團隊裡面有一個性侵犯就要cancel
咁大把影視作品都可以消失
filter係jimin好重要嘅solo歌
cancel呢首歌,到底係懲罰緊邊個?
想懲罰罪犯,應該係KOMCA唔再俾royalties
同埋負上法律責任
Bobby jung只係彈結他,而且個合作係convicted之前
點解jimin同成個團隊要為此而負上責任?
我只係唔明個邏輯,同埋覺得有喲情感勒索
如果你覺得唔想聽,可以自己抵制嘅
至於防彈係咪為錢隨波逐流
我諗真army都會知
又有國家任務, 古典音樂家運動員唔勝任咩?
On June 16, a representative of HYBE confirmed that BTS have received an offer to promote the upcoming '2030 Busan World Expo' as the event's official ambassadors.
呢個講下者唔洗咁認真住
連成唔成功申辦到都未知
仲要係未同成員討論
搵佢哋做宣傳大使就係為咗下年嘅主辦市投票, 所以如果真係做應該今年已經要展開宣傳活動
同情你嘅遭遇,理解你會del歌同退坑,但得罪講句如果你因為咁就覺得佢哋隨波逐流嘅都係快啲洗走個紋身算。
好似我完全冇judge過你但你都可以敏感到話我覺得你del歌唔啱
好似上面話齋,作品唔係淨係條仆街一個嘅創作,係好多人嘅心血,個根係韓國法律有漏動,但要求其他音樂人同藝人去承受
打漏咗,呢種反應只係更確定退坑係正確,而句就好似連登大部份kpop fans都覺得歐美膠on9同黑人憎,但人哋都唔會話因為有班歐美膠fans而覺得自己退坑係正確/令自己想退坑,因為我鍾意嘅係隊組合本身而唔係啲fans。
係七寶呀

明明係MCD現場 佢哋搞到MAMA咁

我有無眼花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞