[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
未見過bighit出通告係咁快

但股價直插
聽到佢哋話覺得自己變咗rapping machine
我都覺得好sad
好希望佢哋可以開心創作
佢哋幸福係最重要
抵死
呢個都係防彈珍貴之處
其他公司只會出張notice
但佢哋永遠考慮ARMY先
想ARMY第一個知道
所以好似朋友聚餐咁同我哋講
佢哋真係好真誠,特別係南俊
第一次見佢喊到咁
下個禮拜中會出片講入伍安排

同問
雖然沉澱左一晚已經接受左
但又好似好冇實感咁
其實呢份迷惘應該喺2018年遺留落嚟嘅
只不過當年佢哋意外(佢哋自己都估唔到) 再上高峰
為咗我哋佢哋先有新目標繼續努力多幾年
到今年為止佢哋已經以防彈身份完成好多已經超出佢哋Except嘅野,所以最後都會迷惘返

但高興嘅係佢哋竟然會咁真誠咁同我哋坦露佢哋自己面對緊嘅問題,唔再係好似個陣咁收埋

九年喇,其實佢哋真係好需要呢一個短暫分開嘅時間,去搵返自己,做自己想做嘅事先有個人成長

我哋唔開心就一定有,但佢哋冇可能一世7個人咁樣為咗娛樂我哋而放棄自己成長嘅機會,一諗到呢到就只可以喊住咁支持佢哋
其實佢哋根本無必要用呢種方式同我地講
可以好開心咁講我地要solo啦
又或者唔係條片講 用公告宣布呢件事
但佢哋係喊住叫我地諒解 因為驚我地唔理解/討厭
係到要多謝佢哋咁重視我地 先會用咁嘅方式通知我哋

我已經睇慣左佢哋係七位一體
所以到而家諗起件事個心都係唔舒服
又會驚好似之前追嘅團體咁 名存實亡
但根據佢哋嘅講法 佢哋寫唔出歌 無左方向
開始無左自己
如果要勉強佢哋繼續團體活動
對佢哋來講 好殘忍
如果因為我想睇到佢哋七人活動而令佢哋繼續痛苦
我做唔到 我寧願而家因為暫停團體活動而喊
好過係某一個宇宙裡面永遠失去佢哋而喊

但我都無辦法因為咁而唔再傷心
次次話調整完心情 下一秒因為睇到佢哋七個又喊

諗起Kubler-Ross 嘅悲傷的五個階段
1. 否認/隔離(Denial & Isolation)
2. 憤怒(Anger)
3. 討價還價(Bargaining)
4. 沮喪(Depression)
5. 接受(Acceptance)
唔知大家係邊一個階段
但希望大家可以好好渡過呢段時間
歡迎大家繼續係到抒發下感受

最後送上一句:
Life goes on. Let’s live on.
其實呢份迷惘應該喺2018年遺留落嚟嘅
只不過當年佢哋意外(佢哋自己都估唔到) 再上高峰
為咗我哋佢哋先有新目標繼續努力多幾年
到今年為止佢哋已經以防彈身份完成好多已經超出佢哋expect嘅野,所以最後都會迷惘返

但高興嘅係佢哋竟然會咁真誠咁同我哋坦露佢哋自己面對緊嘅問題,唔再係好似個陣咁收埋

九年喇,其實佢哋真係好需要呢一個短暫分開嘅時間,去搵返自己,做自己想做嘅事先有個人成長

我哋唔開心就一定有,但佢哋冇可能一世7個人咁樣為咗娛樂我哋而放棄自己成長嘅機會,一諗到呢到就只可以喊住咁支持佢哋

仲未平復到打錯晒又1999 sor
x3
根本hybe就係bts
佢地仲妄想可以減少對防彈既依賴
應該未來幾日會繼續插
南韓係咪冇左呢幾個男人入伍會亡國
諗極都諗唔明點解佢地唔可以免
都唔係嘅,國民責任,佢哋對於當兵係睇得好重
其實彈要當兵都係預咗一定要做嘅事
我都寧願佢哋快啲當兵,快啲入快啲出
但成件事比大黑搞到衰晒先引到咁多人屌
我有啲疑惑係佢哋講到Run BTS好似暗示其實已經有choreo, suga仲話一定會喺下次concert表演呢首歌, 我希望佢講嘅concert係指緊今年年內嘅tour而唔係講緊幾年後齊人之後重啟活動, 我一次都未睇過佢哋演唱會
唔想破壞規矩唔想set先例
我諗應該真係減少 無cb only????????
國民責任但對國際有貢獻既人又可以免
雖然防彈唔似啲體育貢獻可以量化有牌攞
但傻既都知佢地貢獻有幾大掛
睇呢篇報導翻譯, 真係同佢哋琴日講嘅說話好有出入, actively engaged in team activities???

On the 15th, BHM told News1, "It’s not a temporary suspension of group activities, but rather a notice of their individual activities. BTS has not been active as a team very much these days. Up to this point, there have been few solo activities, so they are trying to prepare various activities such as releasing a solo album.” They emphasized, "They will be actively engaging in team activities as well in the future
我都係咁諗, 佢地而家既成就,夠晒可以豁免

要佢地入伍根本係魚蛋論
韓國人思維我哋理解唔到
正如我唔明點解同年先可以做親故
彈仔成就係史無前例咁高
完全有資格免役
不過道理係一回事,規矩係令一回事
睇到俊喊都忍唔住喊真係好心痛難過同不捨
好多謝佢地咁重視同愛阿米 從來都冇令我地覺得呢一份愛係單向 冇一刻係後悔愛上佢地
亦都好多謝佢地咁坦誠分享佢地嘅諗法
理解同支持佢地嘅決定 相信會令呢個team更加健康同成熟咁繼續走
亦都唔會缺席佢地每一個以後嘅發展 好慶幸可以參與到佢地嘅chapter 1&2
因為係彈 而且冇人會比彈更愛彈同阿米 所以深信未來一定會有重聚嘅一日
希望大家都唔好唔開心咁耐
雖然我都仲未走得出呢個沉重嘅心情
貢獻但係可以豁免,而且彈對韓國軟勢力的確係好大貢獻
真係傻嘅都知,但我覺得政府始終唔想有先例,到底喺Kpop上要達到咩程度先叫可以豁免?拎到幾個bb定係上到Grammy?呢條線對之後嘅人嚟講好難定義

其實有冇得照入但縮短服役時間咁咪幾好

而且可能對韓國人嚟講Kpop未去到體育咁威掛,唔識
我都好想知韓國人點諗
好似hybe將會一個官方聲明交代清楚同澄清大家嘅誤會, 其實段片一早拍定又唔係直播, hybe應該預料到外界嘅反應, 點解唔同步補充資料何必搞到大家心慌慌
真心想知拎唔到Grammy同今次決定有無關係
作為army真係唔想佢哋為左迎合歐美市場,係咁出啲嘉年華英文歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞