[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
當然佢地都係好鐘意army,但起碼佢地再過住跑行程既生活,鐘意做咩就做咩
最後嗰句好啱…
冇錯 如果做一個Idol/ Artist 冇人聽你嘅作品 咁樣呢個職業都冇滿足感 但係同時間 如果你係Artist將Fans嘅期望放第一 而忽略咗自己 呢種關係都長久唔到 咩關係都好 自己嘅幸福其實真係好重要
希望HYBE股市繼續跌 ,

Festa 係預錄,內容HYBE清楚

知成員會講暫停活動。

播完後無即出通告,派所謂既定心丸,

覺得公司其實有d 唔想BTS獨大,吸盡BTS血,狂出goods賺錢。
對其他團體力捧,大把錢,打造得到BTS,就可以打造另一隊BTS

又或者唔覺BTS有咁大影響力,只係佢哋旗下一哥咁,見股市下滑先黎補飛,勁肉酸。

無左BTS , 間爆發戶HYBE 係nothing
唔係個個只想要個避風塘, 留喺自己comfort zone, 佢哋七個又後生有理念知道自己想做乜嘢, 因為怕失敗而唔嘗試終有一日會後悔
今次短暫停下嚟只係為咗令到團隊可以走得更遠更耐
老實講我一啲冇擔心過佢哋會解散, 只係等待嘅時間可能會比較長(因為兵役問題)
就係諗完都咁樣決定
有咩問題?
都唔需要其他人去judge值唔值
佢哋覺得值得咪得
個人生係佢哋自己嘅
呢句說話好浪漫,我無聽過添
希望唔好變到好似one direction咁
節錄RM訪問:

//代表自己的國家感覺很榮幸,但同時亦可以是負擔。可以肯定,這並不是我們的期望,而且不太可能因為我們不想接受而一走了之。我認為作為召喚,我的命運是去接受,並做我擅長的事情。換句話說,我的生活可能伴隨着責任。//
房PD都話過希望彈將來可以好似back street boy咁長壽
今朝見跌到咁 真係好心涼

由佢哋七個親自咁講出口呢個決定
確實好過公司一個notice

但hybe作為公司
至少前前後後可以做得更好
而唔係啲理事就兵役講廢話後 由佢哋嚟擋
而唔係要佢哋唱啲左膠歌 之後要佢哋琴晚親自道歉

再諗返起南俊講LGO後開始迷失
我更加心痛

所以hybe就算收購咁多公司
以為可以係呢段時間可以補助到啲乜
但冇咗防彈少年團 真係等摺
bts on好正
其實真係好癲
佢哋真係好適合Run呢個字
不停前進、不停奔跑
佢哋無zayn
你講起呢樣嘢
好好笑...我朋友俾咗張對話圖我睇
原來一聽到佢哋solo
連班唯飯都覺得有D失落

雖然正常追星一定會有比較鐘意嘅成員
但BTS真係唯一一隊,我確定佢哋是但一個出碟,我都會支持、都會買返隻

其實咁講,我覺得防彈唔係HYBE打造出嚟,打造另一隊防彈咁類型嘅組合好易,但防彈嘅成功係靠舊BIGHIT+防彈+所有ARMY。舊經理人IG都話防彈係佢嘅青春,好高興同人講佢湊過防彈,祝佢哋繼續走花路。
所以唔明啲kpoppies咁鍾意打稻草人做乜,而家連twitter班歐美膠都開始話「Hybe為錢同其他公司一樣」(雖然我覺得仆街過三大,但見到佢哋開始屌下Hybe有啲欣慰)
可能好多人quote珍話公司諗法=佢哋諗法,但我睇完LV記者話當時係失驚無神演唱會開始前一小時內換好衫化晒妝嘅情況下拉佢哋出嚟見記者,就覺得係推防彈出嚟擋,珍回答之前點知個CCO會催政府?人哋本身準備開show
我都覺得自己過份解讀,但早幾日音放,泰亨話我哋一齊咁耐應該噓嘅就噓,之後大哥同ARMY一齊噓方時爀,其實佢哋點會唔知韓米成日屌公司屌方時爀
仲有有人問泰亨鍾意防彈定方pd,泰亨答防.彈.少.年.團.
好認同防彈既成就,係成員army舊bighit,天時地利人和 加埋晒

但 HYBE 班CEO 應該覺得公司大把錢,
可以黎多隊BTS

對BTS勁敷衍 ,好憎間公司
你啱
唔止班高層,連canteen個呀叔都咁覺得,之前唔知kbs定邊間電視台訪問canteen呀叔話Hybe唔係靠防彈,防彈佔公司收入唔多之類
有啲咁既事!!
暫時得文字轉發?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞