買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
2-3月果陣A9S做$8200果陣我推薦左比好多巴打, 個個都滿意, 係最平既SONY MASTER SERIES

48A90K會上番$17990左右價位, 呢個都係A9S 2年前既價
喊出嚟 8200 一部oled 錯過哂
個人認為新機唔抵買 唔考慮18k a90k
A9S做到$8200係好少有, 主要係因為SONY上年冇出新48吋OLED, 如果唔係SONY唔會容許做$8-9K呢個價, 最少都12K
$8000-10000要OLED只有買LG水貨OLED先可以做到

LG 48" OLED TV C1 OLED48C1PCB
9980 水貨
11680 行貨
仲要9系
當年都係直接攻頂a9f
唔知8係同9係大唔大分別
巴打用緊A9F唔需要換啦~
再換都係換A95K先值得
不過用得OLED最多都係光度有差別同系統新舊, 畫質進步唔係好大
其實lg 掂唔掂
個人感覺lg d野成日壞
所以無乜點諗
不過我估Sony 塊panel分分鍾都係lg
我見Panasonic 可以10k 樓下但點知無airplay
係啊step 巴,你覺得佢地會唔會換俾我
我都係咁諗 畫質幾個世代應該分別唔大
部A9f 搬屋個時俾左屋企人
但新地方無以前咁大所以想搵48
全世界大尺寸OLED面板都係由LG生產
SONY, PANASONIC, LG都係用LG WRGB OLED PANEL

SONY A95K就用上SAMSUNG最新大尺寸QD-OLED PANEL
只有SONY A95K同SAMSUNG S95B用
一係換, 一係整
如果你要AIRPLAY, 可以買APPLE TV去補完
都係找下邊到仲有A9s算了
加個Apple tv又千幾蚊 不如買c1
ching 有米...B貴前一代A 成皮野..
有無人知道gtx1060係咪硬解唔到youtube嘅4k hdr
youtube睇4k hdr lag到pk

上nvidia官網見到1060唔支援vp9 10bit 硬解,唔知係咪關呢樣事
其實沒有貴成皮,只是因為係2022年新款,上年QN90A初出都係咁上下價錢
今年連三叔都玩埋OLED TV?
真係日韓大混戰

不過唔知罪大仲等緊啲咩
chrome有冇開硬解?
香港未必有S95B

外國A95K 6月中出
香港傳統跟日本上,雖然產地唔同
睇嚟某国玩training玩埋SONY
有開,youtube 4k sdr可以硬解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞