買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
啱啱買咗部 X90J 65”
想請教下有無邊隻Sony Soundbar 推薦普通村屋廳, 電視同梳化相距2.8米左右, budget $3-5k around
冇Sony Soundbar推薦
Sony Soundbar只推薦HT-A9
收到
btw 自膠我應該soundbar post問
謝謝
你去SOUNDBAR區問都一樣
根本$5000以下既SONY SOUNDBAR都係非常普通

呢區我一樣會推薦SOUNDBAR, 只係SONY既SOUNDBAR
收到🫡謝謝巴打
師兄 40吋
租租用兩年
3000以下有冇推薦
TCL 43P725 行貨
$3080
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. ANDROID TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR
諗黎諗去,最後都係買左SONY 55x85J。
恭喜巴打, X85J都OK吖
Step巴,想問下
Phillip 43PUD8145
3400買唔買得過?

https://www.philips.com.hk/c-p/43PUD8145_30.amp/8100-series-4k-led-android-tv
Thx 🙏🏻
慘,未送到已經蝕幾百

睇我post,唔好好似我咁🐷
壞左LG個remote可以點搞?
去鴨記整 / 日本城買?
我唔知有冇問題,因為仲未送到
唔該晒你 今日搞掂咗喇
去privacy setting度再accept過啲terms & conditions 就冇事了
收到 唔該哂
插電芯果個位濕濕地 唔知漏左d乜液體
A7000 都唔得?
唔算特別好
我推Samsung Q800B,Q930B或Q990B,或者Sonos Arc

唔夠budget就Sonos Beam 2

解到兩大app所謂Dolby Atmos係唔夠,部Soundbar過到DTS X 係起碼

所以我絕不推任何Bose產品,新版cut哂DTS

當你要播BD ISO就明,我之前用Kodi就係試哂
Samsung, LG 電視都pass through唔到DTS, 所以……
想請教43吋有無邊兩三款推介,for屋企人普通睇電視,無乜要求睇錢行頭
TCL 43P725 行貨
$3080
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. ANDROID TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR

LG 43UP7800PCB 行貨
$3890
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 43AU7700 行貨
$3890
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞