買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
10 日內冇得換新機咩
噉都要拆?
易換啫,但係始終 10 日內就拆機,個感覺都唔好啦
最好係新機有板換啦
出面街又冇貨
又要攞返部 PG32UQ 出嚟用
我感覺新機應該多數都冇零件換
可能用返C1 parts 呢
噉咪變咗 C1 42
執好個架步,唔好自己開箱,等師傅嚟叫師傅開,save好post頭條試機片嚟試機,之後影張相比啲逃唔到生嘅巴打羨慕下
55吋逃生門未關
大把貨啦,我係豐澤個cart都仲keep住有貨
我唔記得咗影,只係直接用咗Disney+美版控,完美支援
而家Sony係咪已經推左新系列?
好似有新型號,仲平過舊型號
剛買左43AU9000
宜家見到TCL新款 43C635 有qled 120hz, 賣緊同價

X85j
其實打ps5如果唔用Vrr mode,因為唔係隻隻game support vrr

增加模式應該揀就咁 增強定杜比
Google睇杜比勁過hdr10
但樓主你第一頁又話只要有hdr10就夠
熟,我問下佢,佢近排病左
冇可能平過舊款
你係問83C2果位?
有杜比當然杜比好

你開增強模式 杜比
C635個120hz係假既,佢用DLG 120HZ,畫面解像度下降左

DLG 技術就是將縱向像素渲染精度縮減,只渲染 1、3、5、7、9 這樣的奇數行(或偶數行),然後再將技術行的數據複製到 2、4、6、8、10 的偶數行進行顯示。這時縱向需要刷新的數量減少了一半,因此刷新時間就比原本縮減了一半,所以在 4K*1K 的分辨率下,刷新率就能提升到 120Hz。
幫朋友問吓,x85j 4K 120hz 下畫面模糊問題解決咗未?聽講因為用舊 mediatek CPU,同舊款機一樣問題不能經軟件解決,朋友想趁逃生門執返一部,但網上又唔見有人話解決咗未

https://www.bestbuy.com/site/questions/sony-50-class-x85j-series-led-4k-uhd-smart-google-tv/6454109/question/a7fa1db3-eca0-3b7c-b9ac-a3189ae2c85c
巴打電話頭4位數字係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞