買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
睇下先,thx
有沒人同我一樣買左QN95B 好似沒咩人討論咁
電視經常被母親大人睇 電視台 搞到吾敢買OLED
White Balance Settings唔可以跟, 因為唔同時間生產既PANEL都係少少分別
因為基本好多巴打已經放棄CCTVB, 所以同等價錢已經進入OLED世界, 唔會回頭
巴打應該係第一個巴打買QN95B
唔計OLED外佢應該都係最好了既LCD了
點解唔買oled 呀
而家每次經過電器鋪都有木後悔
咁好貴⋯⋯,仲要訂貨

但細鋪話啲貨俾豐澤同AVLIFE買哂,冇得再問SONY攞
家陣主要我媽睇電視多
我番工好少睇
怕CCTVB個印
明白,我望下先
巴打唔係需要成日睇電視台咩?
咁沒有辦法BO, 用OLED燒左印咪仲慘仲傷心
其實唔關CCTVB事,睇英超同打FIFA仲大鑊

如果記得八九年前LG日日promote英超,佢連啲Curve OLED 55EA9800都有殘影係計分牌度
對吖, 現在你買唔到, 要轉買X85K, 就唔係差100, 係差幾千
X90J到手
想問角位裏面呢塊痴住少少係咪Mon貼嚟?
點解唔問師傅???
我建議最好唔好搞佢
通常如果佢預你搣, 佢會有個LOGO話比你知
如果冇氣泡, 建議唔好搞佢
唔係
我X85J個frame同X90J一樣,Panel除左能源標籤同年份貼紙之外係無野要搣
豐澤仲有渣打信用卡推廣回贈$500

可惜嘅係,佢之前將Panasonic 55HX900H陳列repack回倉當新機賣,而佢依家得返40部陳列品
想問下Panasonic Oled評價如何
本身想買a9s但話缺貨唔再出
畫質一流, 5年保養
缺點係系統冇AIRPLAY, CHROMECAST, HOMEKIT
A9S一早比巴打搶哂了
因為佢走咗之後我先睇到
感謝解答
收到
用過oled真係返唔到轉頭
睇中a9s 但俾人掃哂
Sony 48 oled 只係得返未出既a90k
係咪早排a9s清貨大減價
Btw我以為咁基本既airplay竟然無
好彩有上嚟問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞