買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Oppo停咗產好耐

另外冇人話玩老番,個個都係自己用AnyDVD加BD ROM係電腦去rip 自己隻BD ISO做backup㗎啦⋯⋯
畫質行先samsung out
我都有睇 但未有k仔
1) 我意思係冇乜可能買到全新Oppo,咁就要電腦RIP

2) 有人話要睇多啲source other than Disney+ or Netflix
我都明白因為Netflix 每月下架嘅劇同戲係多到嚇人,而Disney+又未必人人接受到由其大片以外嘅原創劇

而且又有port,基本設備又剛剛好Support DTS,咁就係如此

如果唔理質數,Android機用SmartView經電話SmartThings app射KODI過去係最easy,連Chromecast都慳返

我完全同意你講法,一係少件嘢好過,一係就完美主義者
買左隻9200s到左了

但個後置好細聲

個soundbar rear都加到6係咪無得搞
其實Plex係LG同Samsung都有,所以反而有一部NAS好過
有無清介紹下呢兩部
LG 48" OLED TV C1 OLED48C1PCA 水貨
99XX (新增既款)
LG 55" OLED TV C2 OLED55C2PCC 水貨
138XX----->13XXX

利申 用緊三星43"
LG 水機睇唔到電視新聞台?

屋企部電視主要阿仔睇youtube netflix

我打足球GAME
Panasonic TH-43JX800H嚟緊三日AEON賣$4,490
基本上:
1. 成日睇電視新聞台
2. 成日長時間打機, 打足球GAME怕積分牌燒印

就唔需要考慮OLED
唔怕呢d
唔係金精火眼
48 c1 同55c2 有無大分別?
55C2光度高20%-30%左右
請教 LG 電視有咩方法喺著唔到 MON 嘅情況下 reset 部機?部 C2 42 用咗三日就開唔到,抆咗電源線再插都開唔到機,淨係著住待機燈
巴打咁唔好彩
CALL LG保養
Call 咗啦,約咗星期六下晝上門檢查
我驚佢冇機換畀我要等
我又唔知係死系統定死底板
https://streamable.com/bblzyz
呢間係咪都信得過
佢有offer得整(換panel) 但新機買返嚟就整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞