買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Sony XR-50X90J vs Samsung qa50Q60b

今日睇過兩部差不多價錢,請問brother 建議邊部?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
或Samsung 50QN90A係咪好d?🙇🏻‍♂️
lg 係熄前咩就咩,app/hdmi 都係
無,你就算用埋佢個內置校正都係一樣

利申 用家
逼人買soundbar
我擺房用淨係用嚟睇電視同Switch覺得都還好
要睇埋戲既話就真係要soundbar
我試過用嚟睇NETFLIX啲戲,真係完全唔掂
其實B1同C1分別大唔大?
X90j 應該同 QN90A 去比
用緊C1

D 舖頭用個 師傅用既remote 轉番港版 完全無閹割

呢個價位 贏晒
係,咁 x90j 和Samsung 50QN90A邊個好d?🙇🏻‍♂️
Led 同 mini led 無得比喇
50吋平平地邊部抵玩 放係睡房用 係咪Samsung > LG?
廳用緊55a80j
想問下巴打 budget約一萬多d 想買部55吋電視 玩PS5 睇netflix多 唔要oled既話有無邊一部推薦?
但Samsung 唔support Dolby vision,唔知點揀好
如果本身自己有soundbar係咪建議A80J > A90J
見A90J寫日本製又會諗佢係咪真係襟用啲
Sony a90j 如何
掛牆架想換位,要去邊搵師傅搞?
師兄最後買左邊部?
打開機應該揀C1
想問下50x85j 喺price.com 嗰啲賣$6900嘅有冇邊間信得過?
同埋細舖係咪通常都留唔到機? 屋企仲裝修緊… Thanks!
越黎越痕想換...

雖然用開P記,但又想試下C1係咪真係咁正(C2,48吋斷估2皮,不了)...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞