買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
咁我又冇諗住換細d,只係我覺得距離要遠d around 1.5米先夠
我個距離郁唔到
你已經有答案
頭post已經轉緊

TCL慢慢啦
成日換PANEL好過引嗎?又唔環保
65A80J, 有大買大

A90J只是光度高少少
差不多,你喜歡就好
入門電話有FHD+
PS5可以插HDMI 1 or 2, soundbar插HDMI 3 eARC, 電腦插HDMI 4 4K120
從來只有大買大,巴打電視距離坐位幾遠
冇咩分別,同級機黎
比多個資訊咋,應該冇人想換既
你個距離幾多呀?
電視, sor
係?今晚返去搞下先,我之前都無留意到佢有
我之前問過話PAN個錄電視功能好龜
要開住那個台先可以錄
即係唔可以睇99 錄82咁
所以我放棄左.....
借post一問,上左price 搵左間新世界影音,問左部65寸X90J 佢開9500$ 水貨,想問問水貨同行貨差成萬蚊,差左係邊?佢都話其實都一樣可以用到YouTube Netflix.個不同保養就由佢地公司跟進。
想問問Post主,應該點選擇行/水機,謝謝🙏🏻🙏🏻🙇🏻‍♂️
上網睇見到人話SN7CY配SPK8-S會唔同哂,但房形咁樣嘅話我裝唔裝好?定買q700算

水貨我推薦盛澤影音,#20 post已有資料,其他鋪買既有事我多數幫唔到手,其他鋪買是否全新機我保證唔到

SONY水貨特點:
1. 每次睇電視台 開機/轉台,字幕都會變英文/簡體,不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 冇Airplay,冇Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store,只有大陸搜尋
6. Netflix, Youtube, Disney+需要手動安裝, 要手動用APK更新
7. 大陸版介面有大陸劇推介, 介面醜陋
8. 可以買個chromecast with google tv ($500)去解決冇GOOGLE問題
你自己唔係話冇位放後置喇叭咩?
距離1.8米用43吋已經唔應該

應該最少55吋
另外問清楚鋪保養是否只包上門檢查,唔包零件,電視壞多數要換零件先可以整好
明白,咁我都係睇返行貨算,post主都係推薦AVLIFE?
大鋪推薦Avlife

price細鋪推薦avoutlet, compumark, hdlife, av home, 偉明, 時機電業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞