買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
英國巴打?
你咁都知點睇得出

上次睇完B1同 C1 覺得差距不大 所以B1左
香港沒有行貨B1, 亦都冇SP8YA
恭喜巴打
咁樣好sad C1我覺得除非對住佢 frame by frame compare 如果唔係都睇唔出

SP8YA 係佢半價我先買 全set 仲有95折 埋單一萬一

多謝 Step 巴解答我
香港有LG B1水貨
最近屋企想換電視
大約40寸 唔打機 淨係睇新聞 Netflix 同YouTube 對畫面又無乜特別要求
budget 5000左右 想問step巴有咩推介?
Samsung 43AU8000 行貨
$4290
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
想問係咪120hz panel嘅電視 例如C1開爆motion flow 佢就會ai 插到120fps?當然唔計效果好唔好先
對,只限睇片,睇電視

打機唔可以插值
開爆左一排,發覺除咗動畫接受到最高lv motion flow,其他真人電視劇/電影都拖影大到七彩,要開自然/off
平穩動作都ok

最底果個OLED motion pro唔需要開
想房買部細電視機有咩推薦 32吋
LG 32LQ6350PCA 行貨
$2690
1. 60hz IPS 1080P PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. WEB OS系統
3. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
4. HDMI 1.4x2
5. α5 Gen5 影像處理器
6. 有AirPlay 2, HomeKit
冇開,閃到暈,都唔知乜嚟,定有人睇會唔覺閃?
插黑功能黎,只是加強清晰度

開左會不停加插黑畫面,所以你會覺得閃
開最高最低都閃到癲,完全睇唔到

Reset完都係咁
有無reset教學 LG C1
1. 你個上網有冇問題?
2. 水貨定行貨?
上網無問題 WiFi 用到
行貨
唔call LG?
試下電話放wifi比電視,用流動網絡,再試
星期六日無人返工
要星期一至五
我用WiFi登入LG網話我無繳費
用流用網絡就登入到

ps 今日下午繳完費
LG 55G1
用左一個月 法國同電視隔一米睇係最fit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞