買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
LG 55NANO86CPA 行貨
$8680
1. 120hz NANOCELL 廣色域 IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEB OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
7. α7 Gen4 影像處理器
8. 側光式 LOCAL DIMMING
9. 光度550nits
SONY電視試下set音訊輸出->數位音訊輸出-->自動2
1米左右
試過 轉埋PCM 都係咁
電視更新:
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/oled-tvs-android-a9_a9s-series/kd-48a9s/software/00258728

如果都唔得多數係SONY通病, 之前都見過有巴打係咁
可能果個都係我黎
但我見有啲巴打覆我又無事
唔係你, 之前有X9000H, X9500H都有見過
話晒都Master Series 點解要咁對我
睇下有冇做更新先啦~
我2月果陣買 會唔會有機會未更新?
我見係7月既更新
自己CHECK系統
如果更新完都唔得去SOUNDBAR區問下
聽巴打講買左x85j
如果Sony電視配soundbar Q700b或天龍 s517 係咪差唔多功能?
想買Sony 55吋, X85J同X90J相比邊部抵屌啲 預會睇netflix, disney+同打下機咁
定係等嚟緊新果堆model反正唔急用
一分錢一分貨
唔加後置可以S517

預加後置就Q700B
巴打邊到見到 8xxx 格價網
加左價$8900
Ok 格價網?
price.com我只推薦以下細鋪買行貨電視, 包括AVOULTLET, COMPUMARK, HDLIFE, 時機電業, AVHOME
Sony電視想用副廠企架,裝機師傅會唔會可以幫手裝埋?
唔會
Hello step巴,屋企人想要Panasonic買部50吋左右,
budget。1萬內,睇吓Netflix ,YouTube。請問有乜推介?
Panasonic TH-49JX800H 行貨
$5300
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive
3. 5年保養
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
Panasonic TH-48JZ1000H 行貨
$9200
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 5年保養
4. My Home Screen 6.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 支援USB HDD 錄影
8. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞