買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
感謝step 巴 開心玩a80j
可靠

Samsung HW-Q600A/Q600B
正常轉左區就有齊繁體中文+香港地區既app
跟個網係大陸既--->唔知你講咩
LG 65" OLED TV B1 OLED65B1PCA 水貨
13XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN4 影像處理器
8. 光度520nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出

Soundbar: Samsung HW-Q700B

建議去試聽
恭喜巴打
想問吓如果我想買部48寸電視for PS5同Netflix,咁QN90B定LGC1好啲?唔揀C2係因爲啱啱出太貴而且唔係話好過C1太多。但我想知各位巴打點睇C2?值唔值得俾多啲買?
轉完區就成部機RESET啦, 繁中唔需要係工程MODE度改野
長時間打機??
都算係,通常一係唔玩,一係就一打幾個鐘
QN90B算啦~
我想問唔揀OLED係因爲長時間打機有燒印問題?因爲我比較過LG好似整體好啲
對吖

畫面就OLED贏哂架啦
好啦多謝巴打,本身見外國評測話打機都ok,所以諗住試吓OLED添
你係咪日日打機? 同一隻GAME每次5-6小時?
你敢搏可以試下OLED既, LG保養又包燒印, 係換PANEL要返廠麻煩姐
OLED打機實OK, 畫面反應快, 0殘影, 係怕有燒印問題, OLED係永遠解決唔到, 要靠使用習慣
成日要入廠都煩,咁我都係揀qn90b啦
想買部OLED 55”
LG C1 同 C2 分別大嗎
兩老家想買部50吋電視,預算$5000-$5500,
依家睇左Sharp 4T-C50BK1X同LG 50UP7800PCB
重有無其他好介紹?如果可以語音輸入更好
差$4000 買C1算
Sony KD-50X80J 行貨
$6380
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
隨時未燒印都已經換左機
想問問AU8000 同Q60A
差唔係好多價 係咪一定Q60A 比較好??
50吋 感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞