買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
搜台果陣,天線試下簡無線
$12500咁平?
大概叫咩名 唔覺有
sony電視
搞掂了 唔該晒ching
有分頻道搜台 or 頻率
邊間有現貨?
終於都搞掂 整體唔錯 soundbar 有驚喜

但係我一開電視PS5 就著機有冇得搞 我想一開機係home screen 比我自己簡

step巴,想問下lg c2水貨功能上同行貨有冇分別,功能上有冇被閹割?Many thanks
try to disable the HDMI Control/CEC function
試左了都係唔work
試下電視 soundbar PS5都熄晒佢
然後逐個試睇下邊個搞鬼
啱啱我拆曬所有嘅 disable CEC 佢一開機就跳去 live TV 我本身冇TV cable 入去 依家得電源線
試埋電視 soundbar PS5全部抆電源等5分鐘再插返晒
第一次見識到 LG 嘅客服係幾咁垃圾,我諗喺隔籬電腦 MON PO 都睇到,不過都想再喺度講多次。

等咗接近一個月嘅 LG C2 42 喺 24/5 送貨兼同日裝機,26/5 打咗柴,係三日,三日就打咗柴。同日接近 7pm 打去客服叫師傅上門 check 機,當時話 27 號 full booking ,28 號 (今日) 有 2 - 5pm / 5 - 7pm 兩個時段揀,噉我想快啲用得返,就揀咗 2 - 5pm。結果今日等到過咗 7pm 連電話都冇個,係咪畀咗錢就當啲客死嘅呢?
咁我買返C1 係咪抵啲
佢依家係熄電視前係咩佢就咩channel
呢樣要等其他用LG既巴打答

我罪大用家,一樣有個setting係上一次係咩signal下次開返都一樣 / 開機show Home Screen
唔緊要麻煩晒巴打
岩岩裝左43X85J
個電視喇叭好似仲衰過原本果部勁舊既電視
係咪有咩SETTING要搞
而家65" B1係咪無優惠了?
出律師信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞