買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
你果個唔係漏光,係組裝缺陷
睇Netflix 電視 唔打機
2. 15k左右
Samsung 75Q70A 水貨
14xxx
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
同q60 比有咩分別
120hz 面板,光度,HDMI 2.1
你想平要75Q60A都沒問題

Samsung 75Q60A 水貨
10XXX
1. 60hz 廣色域 量子點 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x4, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

唔該巴打
C1水貨以家幾錢
行貨同大陸水貨其實有咩分別 價錢差咁遠
啲嘢到曬

發現soundbar 都好似要自備HDMI? 係咪要2.1
想買

不得了
65吋
有無巴打買左Samsung 換左佢個Disney+同寬頻1年約 Disney+係咪無得獨立換一定要跟寬頻
見到部三星清貨,想問下Samsung Qa65Q70A 玩唔玩得過?
請問想平平地買部43inch, 多數睇電視, netflix, 間唔中打switch, budget $3000, 除左TCL43P725, 有無其他推介?
Hisense HK43A65(0002)
Skyworth 43SUC7500
巴打最後去左邊到買 幾錢?
冇42" 想買
Step巴
咁C635同C725你會點睇?
先唔理價錢,2部比較係咪C635好d?
另外,其實Qled係咪同普通無分別?
係唔係日本製其實質量分別大唔大呢師兄
仲有個mon 80無90咁啞色,用起上來分別大嗎?
(打機、Netflix 為主,會極力唔俾老人家用佢聽新聞台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞