買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
C1真係正,我都好想買
可以睇返post頭,應該係除咗推薦嗰5間,好多時都係大陸水貨,而水貨版sony冇咩好處

香港行貨真心反智,同樣係A80J

77要80k
65就32k

當然仲有得平,但12寸點值個差距。係咪香港代理入77小逼人入65,dklm
香港mark pricing果個都腦殘的
最多咪同c1 初出一樣錢 萬八
價錢差距就唔關香港行貨時,每個國家都會係咁

因為77吋生產時死點嘅機率已經高出65吋好多,有defects成個panel都已經唔要得,所以生產成本本身已經高;另外儲存嘅地方同運送嘅規格要求都高好多,而且因為唔一定係最好賣,所以個倉最後走嘅都係佢哋,最大尺寸嘅電視都係決定個倉要佔用嘅時間;最後由於呢個尺寸實際上都唔係主流會有條件擁有嘅尺寸,所以都可以多除少補靈細啲嘅尺寸有本錢更平,反正有條件可以安裝77吋嘅家庭都大機會唔介意畀多呢個差距,每部77吋賣貴少少就可以換嚟細機嘅優惠價錢。

如有補充歡迎提出。
有冇sony oled 用家分享下shield tv pro
值唔值得買個盒返嚟玩,好似話upscale 勁過xr chip好多,我自己係A9S
同埋怕多個搖控,成日換嚟換去,thanks
首先我真係冇講過邊度做咩物料問題,你嘅觀點我認同

不過大陸賣得平有好多因素,其中一個因素就係佢冇咗好多功能,呢樣係後期改唔到嘅
樓上#906咪post咗美國官網個價差囉,點會每個國家都係咁,美國賣嘅死點機率就會低咗?
水價?咁平
用緊50X80J
如果soundbar係咪一定買返Sony好啲?
而家比較緊Yamaha Denon Samsung
3千內淨一條bar有無邊款性價比高?
行過一田samsung au8000同au9000 50” 分別做緊5500同6000
算唔算抵
唔關事
美版有齊Google NETFLIX個啲Made in Mexico一樣都係咁抵屌

係日台港罪大當啲客水魚
試去去ps5設定
主機設定-與HDMI連結將佢熄咗試下
想問lg oled 77” 水貨幾錢?
$15000左右呢個價位,依家買LG C1行定LG C2水好d, 麻煩各位巴打意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞