買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔check 就=0粒
你check 到有應該成日會望住果度
都幾撚嚴重
咪重好
轉oled
如果佢肯比我換我一定貼錢換oled
最後豐澤買左 仲俾佢sale埋豐澤延長保險
想問問step巴 鴨記既掛牆架穩唔穩陣?
已經由 x85j 加butget 換到Qn90a, 又再加
NB架幾好
話左Sony可以比錢續保
巴打已逃生失敗

一係比錢換43QN90B

一係等43X85K
巴打
如果43吋 5千內budget
你會推薦sony 定 samsung?
唔打機 睇tv 睇Netflix
感謝
Samsung 43AU8000 行貨
$4290
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
lg c2 starwar edition
仲要衰兩次😭
第一次比完錢冇貨
第二次全新貨,有瑕疵,要換又無
av outlet 無貨了
Samsung 43AU9000 行貨
$4930
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
我頭先問豐澤
佢話裝活動架加$880 個架嘅牌子叫EverGrand
Step巴 知唔知呢個架好唔好?
Step 巴

代理幫我,加到以下錢換俾我

Samsung QN90B $105xx
LG C2 $119xx

好難揀
屌唔洗諗....C2~
來生唔會再揀LED
唔識
我已經答過你,關於OLED決擇,在於你平時睇咩同用途
巴打好重怨氣

QN90A真的差嗎?
唔差既其實, 不過有D後悔無買OLED
你家人要睇電視台嘛,好似,要新聞台掛機
其實驚乜鬼燒印,隨時未燒都已經換左機...
Step巴75寸水貨邊隻好
我自己都覺QN90a 唔差,亮度,對比都係幾高既水準,就係有漏光
1. 巴打平時睇咩多?用途?
2. budget?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞