買電視機 / 換電視機 集中討論區 (90)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
書櫃同書枱中間得返好少位,所以買43吋先放得返條soundbar,係咪唔建議裝,咁我可以死心放棄條sn7cy
42c2
啱先豐澤打畀我
話今個月30號都唔知有冇貨畀我
建議我取消訂單!
本身張單係16號
火都嚟!
SPK8-S你諗住放邊度?
有位加後置我好建議
我問過盛澤影音, 下一水大貨要大約6月尾先有
不過佢應該唔會再做行貨42C2
冇肉食
巴打收左機未?
我買43吋前都睇過建議距離1.3m,所以我都會或者諗住買啲床椅等個人前啲睇,或者裝個活動㗎睇個陣拉前啲個電視,個後置我諗住高過耳仔一尺鬆啲,向下20零30度射

因為買43吋無電視牆架送,我R咗佢送,samsung師傅裝機裝埋牆架,隱隱約約聽到佢話用50吋個咩A架裝俾我,唔知架有無活動,無嘅就買NB或者國貨自己裝
等緊聽日百老送貨,請咗假
希望唔會突然間打嚟話冇貨
後置OK既,
你有沒有走去更新系統? 更新完再試吓
試下關 HDMI-CEC
電視同SOUNDBAR FIRMWARE試下更新
是否用HDMI連接
電視
設定>>一般>>外置裝置管理員>>Anynet+ (HDMI-CEC)>>關
設定>>音效>>專家設定>>數碼輸出音頻格式>>自動
啱啱AVLIFE入咗部 55x85j
做緊8580送300超市
好似仲有1x部
55x90j就好似11680送1000超市
可以Keep半年
如果您將HDMI ARC傳輸線連接到 Samsung Soundbar,所有設定正確,但卻沒有聲音時,可依照以下步驟重置 Samsung Soundbar 裝置。

1:關閉電視和Soundbar的電源。(待機模式)

2:同時長按遙控器上提高音量(+)和降低音量(-)的按鈕5秒鐘以上,直到顯示INIT。

3:打開電視和Soundbar的電源。

4:按下電視遙控器上的主畫面按鈕。選擇設定,然後將音效輸出更改為Soundbar。

5:前端顯示中會出現一個TV ARC通知,然後電視就會播放音效。

Samsung電視用airplay,左下有行"跨裝置觀看功能", 用遙控按入設定,那行字會消失
尋日入手咗55X90J 月底送貨
恭喜巴打最後逃生
Hello step巴,想買部75到77吋,budget三萬內,行水都得,平時長睇新聞台,間唔中睇吓Netflix ,Disney。遲啲可能用嚟打下PS5,請問有乜推介?
Samsung 75Q80T 水貨
18XXX
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度750nits

Samsung 75Q70A 水貨
14XXX
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
買到兩架逃生艇
85J同90J
🙏
巴打醒目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞