[你問我答]機電工程師 BS Engineer

1001 回覆
26 Like 105 Dislike
2樣野嚟
dog house放響天台 咁就唔會因為有喉上roof已漏水 pipe duct就=riser
18..24..會唔會太撚離地..
巴打 小弟做左收銀 PD FS 5年到 以你講法係咪好難考牌?好難再上高位? 你會唔會建議轉公司轉trade ?但又好似好尷尬 俾junior 教翻轉頭 亦都唔係太多公司會俾咁做
點解BSE做開PD會叫自己做機電工程師?
有冇考慮過黎大判做ABSM?起碼6皮個月

就算唔做M grade,你做SBSE都5皮
做開咩?冷氣?
你以前做顧問唔洗晚晚OT到九點?
班老野準時放學走
應該做到咁上下就可以hea
fm/client 會唔會話收得多冷氣定係電嘅人?
番工嘅都係垃圾 廢物
但工程唔會 隨時都有得做 工程係經驗行先 最多係私人公司辛苦啲 但唔會冇得撈
咁有咩要讀?有個電字唔係關於電工知識?真係想知多d
我話你聽唔係15個月
扮哂蟹 9年經起碼80k啦
因為我做sub仔,唔係好知你地點搵錢
1.5M 係E&M Sub全部既project lump sum加埋再計 profit% 還是點樣?
咁如果你地design fault引致sub仔上VQ比client,你地又駛唔駛因此而扣數?
我理解每單project只要報標無報錯價而又中左的話,在你consultant 角度黎講其實唔會蝕錢
如果冇考牌 9年大約會係幾多人工?
考牌唔難
唔知你心目中點叫高位,PDFS好多時上到TD就完,好難再上MD ED
5年難轉trade,轉唔轉公司你自己決定
我做co出去開會咪都係一條友答晒4範問題
唔通有得剩喺答PD咩
咁都唔算機電工程師?
利申:我卡片真喺叫機電工程師
唔啦,頂唔順番6日
做咗咁多年嘢從來未試過星期六番工
同埋喺轉轉developer好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞