[你問我答]機電工程師 BS Engineer

1001 回覆
26 Like 105 Dislike
其實想知consultant 一單project profit幾多,係點樣計法?sub仔有vo你地又會唔會扣數?
講埋晒d風涼話
邊間subcon 出18-24個月阿on99
做乾收銀做撚壞腦?
bs engineer中文唔係屋宇裝備咩
如果唔考牌入物管大約幾錢人工?
Bullshit Engineer 都唔識
巴打有冇TG可以問下關於前途問題?
最近報左BSE HD黎讀
如無意外唔會轉行
貼定心水係呢行做到退休
畀狗用嘅屋咪狗屋
BS = 狗

利:BS
你肯定狗會想做?
教書唔洗shift 都有
不過cap係$73k
去到後期就算你報 uk address, 講明會 relocate 去 uk 都無用, 你一日人在香港都會射俾 hk panel in, 好絕
講緊三/四沙 level既十仔會有既,但人地本身月薪都唔高
則師心諗叫 Doghouse 你班人都黯然接受,你班狗真係賤過狗
鬼佬真心想壯大自己Society
香港只係想阻止你搶佢飯碗
其實無論邊行去到中年都唔穩定,除非鐵飯碗工
去到中年,人工咁鬼高,個市道有咩唔好,就炒依班友
炒一個中年嘅,舊錢夠你請半打freshgrad
我無話易考
純粹都好睇運,唔好遇到killer

肯長駐大陸的話,你個LP好有用
依家咁鬼多工程MiC起
做緊3沙subcon
Interview 個時講明話無 不過無經驗 做住先😩
你公司多唔多人移民走左去外國做BS?
護士無你諗到咁好揾
RN爆point連housing先5字尾
你做工程唔上management / director level都一定有依個價
護士又要番工打仗咁,又shift+六天工作(除非做clinic),啲嘢又唔錯得
做工程,錯咗咪錯咗囉屌,有乜大不了,頂多講句sor9,俾人屌下老母啫
Civil>Struct>BS
護士無你諗到咁好揾
RN爆point連housing先5字尾
你做工程唔上management / director level都一定有依個價
護士又要番工打仗咁,又shift+六天工作(除非做clinic),啲嘢又唔錯得
做工程,錯咗咪錯咗囉屌,有乜大不了,頂多講句sor9,俾人屌下老母啫
咁梗喺細公司先有依個數
你唔喺覺得大公司會有咁多bonus下嘛!?
咁梗喺細公司先有依個數
你唔喺覺得大公司會有咁多bonus下嘛!?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞