[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
所以話巴打你"極端"? 喺我眼中你溫和到爆呀

我而家係行比李光耀, 麥卡踢仲激進的網上言論Engagement policy. 不過行咁極端的policy, 就要有孤軍奮戰, 做桃花島主的覺悟.
思維可以極端,但手段要溫和。
黃世澤你可以聽唔可以學,我已經講過幾次。

btw,扯太遠啦。
某D來自中國的人, 好似徐某人, 張國城, 甚至矢板明夫, 我係睇到佢哋係花佐好多時間變番同我哋文明世界價值觀接番軌的人, 對佢哋當然非常尊重啦, 我有時都會睇徐某人D Youtube節目.

但好遺憾, 呢類人太少啦. 始終小市民個人力量係難以同成個社會價值觀抗衡, 特別係獨裁社會控制的國家機器.
個婆婆無人照顧?
Lithuanian 14勇士(立陶宛1991年1.13反蘇抗爭,立陶宛抵抗蘇聯坦克同抵抗蘇聯軍隊)

https://www.lithuanianheritage.ca/january-13/
https://twitter.com/nexta_tv/status/1524954071202992129?s=20&t=u--iYef6v42nuFXAPh_VWw

其實點解烏克蘭用無人機掉D自由落體既炸彈都可以咁鬼準?
錄得俾你睇既,當然係成功片段。
失敗左就唔錄俾你睇啦
拜登的祈禱你估係虛有其表? 整個戰局一早喺美國同北約掌握之中.

俄匪入侵者命運, 只係西方世界一念之間.

BTW, 聽聞格拉西莫夫幾日前好似俾普京炒佐?
但佢高空掉落黎 成功率好細架咋喎 冇理由拍到咁多段
佢哋內部應該有好系統化統計, 邊D攻擊手段成功率有幾高. 再隨住戰局同統計結果檢討, 改善戰術.
無人機內置攝影,成功左就拎黎宣傳。失敗左咪刪片囉。

空投既野,除非你玩精確制道彈藥,否則哪有每次都中?
但個炸彈睇落真係自由落體 高空投放都可以擊中部坦克
失敗佐的亦應該會(同需要)錄埋, 不過目前唔會放出街, 攞來內部檢討, 改善戰術用.
正常唔會刪片, 刪佐片就冇得檢討, 研究點解會失敗同增加成功率, 或者下次遇到差唔多情況就改用第二種打擊方法.
講緊宣傳嗰part
你亦要知道佢地無人機唔少
拋咁多次揾返幾次成功出黎唔係咁難,打左咁耐
Oh I see. 咁應該講成: 無論成功同失敗都會錄哂, 然後烏國將一部分成功的過程剪接成我哋睇到的宣傳片.

至於真實成功率幾高? 到戰爭結束前都應該唔會release統計數據出來.
我最想去光復後的馬里波. 可以的話希望參觀一下亞速鋼鐵廠.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞