[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
真.暖氣軍師

咁玩法唔死得人多先奇
今次有D唔同, 就算放權比下面指揮官, 最多只係輸得冇咁快咁慘咁解.

客觀大環境唔會因為放權改變, 俄軍仍然要面對補給, 彈藥缺乏情況.
https://twitter.com/new27brigade/status/1526357311060848641?s=20&t=-jr5rj3zVS71WKzBhKVt_Q

跟據烏克蘭國防部公布,運送傷兵走係真。投降暫時係流料

然後TG軍事台d人講嘢,係可以隨便講唔使fact check唔使負責任
#805 睇烏克蘭國防部公布啦。信俄方媒體1成,雙目失明啦~
芬蘭同瑞典入北約
鞏固愛沙尼亞、立陶宛同拉脫維亞等東歐北約會員國嘅北約防線
所有tg台,其實我都少睇
普癲去前線一定可以增加士氣
好顛
仲守緊
有咩台有得睇?
差唔多全部新聞都講緊呢兩個地區係俄羅斯實控區
咁都唔算投降

美國參議院以81-11通過400億美元軍事援助烏克蘭
https://lih.kg/3007609
你拎梵蒂岡講係真心定講笑,咁所有俄狗扶植既都有政治實體架喎,都有自稱獨立政府,咁你會唔會認呢d政治實體?接近0發展既所謂獨立國
唔好抱冷戰思維呢句好撚熟
成日有個國家講
佢又唔係軍人,真係識?
唔算, 打埋阿速鋼鐵廠, 消滅埋入面D守軍先算level 1佔領

一日原來的守軍仲喺度, 佢哋隨時都可以出來攻擊俄匪. 咁樣唔叫做"有效"佔領

如果係有效佔領, 鳯凰衛視記者就唔會採訪緊果陣, 突然一架T72開鑵頭, 成個砲塔飛上天
明英宗唔識軍事都御駕親征
事實上亦冇一個國家承認喎, 咁就睇你用乜嘢定義啦.
赫爾松準備公投啦,加入俄聯邦,烏東都係,烏克蘭控制返未?所以你認為赫爾松同烏東係真正獨立國?

你係咪果d咩落後就要挨打果d中國人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞