[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
印度依家成14億人呀! 唔係同自己國家安全直接相關議題上, 唔意見分歧就有鬼啦
同隣國一樣咁煩
大哥沒有輸
街道可以復原,人命唔可以翻生
https://twitter.com/new27brigade/status/1526609695397425152?s=20&t=VOg1piwnIwOoQIIkTTDR5w

俄國快D進入戰爭狀態總動員, 2戰後最大型陸上會戰, 百萬俄匪 vs 百萬烏軍

但俄國撚有支持百萬大軍的後勤力量, 連二十萬兵力規模後勤補給都搞到一團混亂, 仲未計佢有冇足夠現代裝備武裝百萬兵力
切香腸
https://twitter.com/new27brigade/status/1526621534961381376?s=20&t=VOg1piwnIwOoQIIkTTDR5w

1. 呢類攻擊會長期化, 即使全境光復後都會持續進行, 好似癲狗咁咬住唔放.

2-5, 冇特別, 6月烏軍反攻就收得皮.

6 and 7. 俄匪意圖係借克里米亞8年間建設同累積資源長期鬥磨, 由Donbas的陸橋易搞, 搞掂烏東Donbas陸橋就玩撚完, 剩番的係要等海馬斯同陸軍戰術飛彈到達, 炸斷克赤大橋.

學于將軍講, 反攻順序應該會先搞掂Donbas, 收復烏東叛軍佔領區, 然後南下收復烏南同克里米亞. 烏南將會係一場硬仗.
德國果邊都有核武. 咪一齊核死嚇攞, 睇下邊個驚邊個

今次戰爭, 又有大把小說題材.
打咗咁耐終於有啲成果 普京可以同國民交代
https://mobile.twitter.com/KyivIndependent/status/1526641113691570176

勁過宇宙黨安法
你喺你國家有冇犯罪
由我黎「查」
幾好, 驚死烏克蘭冇人參軍咁
"確保"救到呢批POW的門檻=要打到莫斯科"投降".

趕走俄羅斯, 光復全境難度唔係咁高, 但要救番呢批落入俄匪手上的阿速營勇士就"好難".

最壞就係好似韓戰美軍POW咁, 到佢哋去世, 通過外交途徑, 家屬後人先接得番佢哋遺骨返故鄉.
最後多數都係換野嘅啫,差在用乜野換.
之前唔係有人大大聲話北約派飛機飛入烏克蘭就當宣戰咩?

家陣做乜無人再出聲?
007以後長拍長有
光馬里波都夠拍幾集職業特攻隊同007啦。

真係有007同職業特攻隊幫忙的話,馬里波班俄匪一早被打到雞飛狗走啦!邊會斷補給乃至於淪陷敵手?
仲有Topgun 3: The Ghost of Kviv
唔知有無記錯,2008年前南奧本身係自治區?
只係跟隨指揮棒起舞
德左d frd, 蘇聯解體,自治區突然話要自己獨立,加入俄聯邦,之後收到俄軍支援同格魯吉亞打內戰。 同德左差唔不多既劇本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞