[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
翠翠算唔算
雜大大話自己係千古一帝
美國要俾面一個癌症病人普癲
美帝要知你係咪會打先得
如好似阿富汗班友咁一打即著草
美帝比軍備埋收歸俄佬手
https://twitter.com/new27brigade/status/1525641051620331520?s=20&t=b1HG-if7xR6gFvIX3QmcYA

當交戰雙方既冇空優, 亦冇裝甲部隊優勢果陣(單兵反裝甲武器太勁, 坦克同裝甲車冇辦法掩護步兵突破壕溝), 一切都倒退番去1戰模式=壕溝陣地戰.
佢想用,大把理由用
佢唔想用,大把理由唔用
烏軍keep住打俄軍補給
俄軍在大城市打遊擊唔會頂到2個月
冇子彈都要後退或者舉高雙手
生產到
但前線有冇關軍隊物流事
反正而家癌症病人普癲5.9俄羅斯閱兵嘅龜縮表現
美國會更加加碼軍事支援烏克蘭(除咗嗰幾件奶癌症病人普癲嘅共和黨議員之外)
瑞芬兩國軍事假想敵一直係蘇聯/俄羅斯
如果俄軍敢輕舉妄動 聖彼得堡會變廢墟
俄羅斯分分鐘連波羅的海三國(北約同歐盟)都唔夠打
Niinisto算對普癲嘅最後俾面,芬蘭加入北約之後但芬蘭繼續想理解癌症病人心聲

The President of Finland, Sauli Niinistö, called the President of Russia Vladimir Putin today on 14th of May to inform that Finland will be applying to NATO in the upcoming days
https://www.reddit.com/r/europe/comments/upffov/the_president_of_finland_sauli_niinist%C3%B6_called/
而家打瑞典芬蘭,英國承諾左會協防
挪威波蘭都應該會幫拖
俄狗還擊呢d國家就觸發北約協防
布查嘅人命冇咗,無論點都返唔到轉頭
拉西....上前線食炮彈之後仲要畀人炒
俄joke
https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/05/13/ukraine-russia-austin-shoigu/

Austin asks Russian defense minister for cease-fire in first talks since Ukraine invasion began

華盛頓郵報
入面文字 透露左唔少資訊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞