[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
人喺度就得
歐美實出錢畀佢地起返啲廠
佢地都想有人繼續頂住俄佬
似ZAB-2.5燃燒集束彈?
https://youtu.be/Pbq7EGqe_Qc
"Some fillers are thermite, thermite balls, naphtha and thermite, phosphorus and benzine-and-oil and thermite with an electron case."
https://cat-uxo.com/explosive-hazards/submunitions/zab-25-submunition
共和黨黨內嗰班極右俄羅斯應聲蟲

p.s. 好早已經feel到極右親俄+扮反支
佢首先要搵車運100萬人上前線
烏克蘭補給短好多
嗰邊北約鞭長莫及,要靠土耳其睇住。
唔講tucker carlson件fox白卡佬
反對400億美元(3200億港幣)嗰幾個共和黨議員成日Loop話

“烏克蘭同俄羅斯一樣腐敗,美國應該搞掂自己同搞掂國際油價問題先理烏克蘭”
“反對拜登400億美元烏克蘭方案,係因為美國唔想再無限期boom水養烏克蘭,烏克蘭最終要食自己”
“以烏克蘭嘅腐敗程度,美國軍援先進武器同先進防空導彈會只落入俄軍同親俄叛軍手上”
普京起朵作係當年科索沃戰爭派VDV奇襲科索沃機場,果時克林頓同貝理雅就縮,俾普京偷到雞
北約訓練左佢幾年 再加不斷有軍備俾姐
奧巴馬唔肯喺敘利亞行禁飛區空襲敘利亞政府軍(敘利亞反抗軍俾巴沙爾同俄軍用化學武器屠殺之後,ISIS坐大之前)協防敘利亞反抗軍,奧巴馬後期cut軍援敘利亞反抗軍(ISIS坐大之後),搞到俄羅斯同巴沙爾(敘利亞奶俄獨裁總統)反cup狂轟濫炸番敘利亞反抗軍轉頭

俄羅斯 VS ISIS = 狗咬狗(初期俄羅斯有份默許ISIS對付美國同以色列中東聯軍)
其實應該考究一下,到底係嗰幾件極右有問題,
定係佢身後真係有班咁既選民諗。
聯俄抗支喺2014年之後(烏克蘭Euromaidan,俄羅斯吞併Crimea同烏東之後)已經唔work 2022年2月21日之後更加冇可能
普京當年就係靠依單野塑造自己係反文明陣營大佬既地位
我懷疑真係有班red neck 真係連 鳥克蘭 係邊都唔知,覺得冇啦啦拎我d 錢去幫人做咩
早幾日見出面有post 仲話支持監察啲武器去向,唔計個別親俄烏奸搞事,屌你老味擺明打緊仗,唔宜家用唔通亡國先打遊擊用?就算送比人都係親西方陣營,呢啲有時唔可以記落record,真係on99
唔爆 再補多一飛
其實睇下美國嘅運輸機同後勤嘅話,真係嚇死人
一攻頂,無乜邊幾部頂得住
https://twitter.com/new27brigade/status/1526061160826810368?s=21&t=RFroCE6hOSV75znfaeuH2g

美帝:我地有租借法案
北約:我地有無限軍援
羽野將俄佬打番去80年代 中國養埋佢
瑞典芬蘭如果真係比人一票反對咁點
幾個大國係咪都學英國咁私人保住佢地先
搞咁大龍鳳好大機會私下拆掂數先投票啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞