[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
其實我都幾想知道,計埋邊防部隊,預備役動員,國民警備隊,烏克蘭宜家已經總動員佐幾多兵力?

想睇下到佐8月,烏克蘭係唔係真係可以動員到100萬有戰鬥力的兵力進行大反攻。
一直都係,城市同農村價值觀同想要的嘢差別非常大。唔止印度,匈牙利,土耳其,德國都係咁。

連美國都成日有呢個現象啦,睇美國大選poll真係鄉村城市壁壘分明。
乜有人因為抗命比人剝光豬示眾咩
世史個高考課程咪就係講民族主義點仆街法到最後唔可能同自由人權同步走落去囉。
近代歷史發展有個時期係兩者結合並行呀嘛。但無人話呢套係必然成功嘅方程式喎。講發展同相信係兩回事嚟嫁。
如果係真既都幾痴線 commander都比人遊街
冇爭議事實已投降,輸要認
認同
守左咁耐,投降都無辦法
榮耀歸於英雄
唔好盡信烏軍講既野可能係假訊息
中層指揮官抗命真係唔出奇
如果唔係高階將軍都唔洗親自上前督戰
世界兩大邪惡軸心
支那未一樣,西藏新疆捉晒入集中營,香港就趕你哋走
lm
諗深一層,香港既本土主義其實都係民族主義,建立香港民族既認同感,認為中國族人入侵香港人既土地
完全否定民族主義其實都某程度上否定緊香港既本土主義
我覺得關鍵都係唔好行極端就可以了
一直追緊第四季,
而家終於可以正式追番舊嗰D
https://www.youtube.com/watch?v=H3BS73RRTRk&ab_channel=%D0%97%D0%B5%21CNSubtitleGroup
法國國家電視台關於澤仔紀錄片
由95街道到參與總統到佢做左總統之後既醜聞同開戰前各界反應
除左訪問當地人看法,仲訪問左澤仔95街道同事,佢競選總統時既公關,佢政敵波羅申科同澤仔兒時玩伴現人民公僕黨國會議員
(原聲法文,簡體中文字幕,介意者慎看)
民族主義係最佳既春藥,令人抗奮唔理智。
二戰德國就係最極端既例子,獨裁國家既靈丹妙藥。
你就想,香港人會被捉晒上大陸,
靚女做雞或者配種做八孩母婆,
其他人做苦工。
民族主義個個國家都會有。
問題唔係一兩個乜乜主義,而係呢班人做事有冇邏輯,
是否尊重人權,是否尊重自由,是否重視生命,
有冇去掠奪他人,是否願意為公義發聲。
而且有人想“偷換概念”,將“大斯拉夫主義”,“大中華主義”偷換佐做民族主義
我好關心契哥既下場架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞