[D77-] 抗俄衛國 127: Slava Ukraini 5月9日租借法案/俄國閱兵

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
段中文描述就有d偏頗…
點睇都係俄匪on99自己走入爆炸中心
不過佢地到底走乜鬼….
乜拖式仲有線連住架咩
另一個twitter就話條友係unlucky,
佢地唔走留喺原地係無事
復古嘅嘢你識條撚咩
事實上係佢都係親 最多係軍事上唔敢
傳統手作工藝
好好珍惜
都未出返火繩槍
煉返粒還魂丹先啦
禾要求出彈石車
裝備分析~頭盔全部都係ssh68, 1968年開始配發嘅鋼盔, 你當二戰鋼盔無乜分別

中間三件 Mosin Nagent 1891/30 步槍, 每人配得一個彈匣袋, 比盡每人25飛子彈?

進步左每人一件避彈衣, 有俄制 6b23, 仲有兩件仿歐美 plate carrier, 最尾嗰件係烏克蘭嘅M3c

講到咁威水
點解仲解圍唔到馬里烏市?鋼鐵廠呢?

澤仔訓左?
以前聽阿sir講歷史,
蘇聯係執前線死左既人既槍去打仗。
以前覺得阿sir係9up吹水
蘇聯二戰從來都冇缺槍, 有時戰場打掃收集槍械彈藥係好正常

不過諗唔明俄狗竟然要開二戰倉出嚟用明明自己Ak74m 產量夠用到2040幾年
共產國家傳統,咩都假大空,用到上手就發現乜柒都無跟住就彈藥庫著火
睇嚟AK間廠就嚟要火燭了
其實近期俄國咁多災,有冇新聞講咩人做?
有話部份係反俄嘅人做,但大部分就可能因為就要查稅了就……
唔夠彈藥?
等睇俄羅斯要拎返 T64, T52, 甚至T34 出嚟用
真係好多人信左enemy at the gates
蘇聯二戰輕武器從來都無缺過
正路彈藥存倉最少要有過幾十億飛, 二十萬軍隊, 每人一支AK, 每個彈匣30飛, 每人每三到五隻匣, 已經要三千萬飛子彈
今時今日,並唔係無可能。
數量好多,但未必真係開到。
咁多貪污,又無維護,又無錢
咁你聽到有野dum落黎既聲都第一時間分開走啦
點估到漂左去佢個頭上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞