《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
比人cap左
呢條友真係極低eq 你輸左燥底咪唔好應

留個底先
平心而論OG今次playoffs真係打得幾好
但係真係屌你老母 自己throw game
最後恭喜RIG冠軍
OG又盲又聾不如執柒左佢算啦唉 咁都仲想兜
今日最後幾場都打得好差
但比賽唔係單純娛樂節目
俄羅斯輪盤決定邊個死對於我呢種中意睇競技嘅觀眾嚟講係完全唔覺得好睇
重點係冇counterplay

cm完del左俾人cap到
冇睇佢地pov 但佢地有探頭睇下嘅都應該知係對面俾人放毒毒低一件
冇乜可能係上面嘅人冧低先
想睇hal開台笑尻doop弱智
1場truck輸比gw都可以話比tl/for7射
第2場geyser輸3v3都可以話valk ult落地即刻空地比人gibby ult
第3場除左冇紫甲外大家硬碰doop第一個死左
我覺得無可能取消,好大程度因爲傳統 隻隻FPS 都有把狙可以一槍爆頭死
睇得佢twitter都係佢地啲on9 fans
學摩斯密碼打暗號
佢地幾friend
kill log匿咗名都會睇到有人down同咩英down咗架 得返3隊又down得1個人唔會分唔清邊個打邊個
除非你盲同弱智
Random打得多場數可以拉均咁kraber唔使走啦
Spawn 多啲咪得

beacon機率都唔透明啦,對成場比賽咁大影響嘅工具可以一時出一時唔出,啲隊揀dropspot有幾可知道個beacon spawn rate?

打咁多場,場場都公式性咁play for points,作為觀眾我真心覺得悶囉

同埋我唔明MP個問題係邊?如果你話有隊垃圾係打咗12場之後到MP再接住食雞贏埋咁又點?冇錯公信力可能低啲,但作為強隊,好consistence咁choke,仲要比賽進行得越後基本上越少被針對,都一場都食唔到怪得邊個?

就算話廢隊贏咗畫面唔好睇,咁Apex呢隻game不嬲講天時地利人和。如果真係咁重視consistency 嘅話,好似group stage day1咁不過打三日,由佢哋打餐死,最後加埋哂啲分,最高分果隊贏咪得,咁咪夠多場數,淘汰啲弱隊囉。

我覺所謂consistency唔係場場top 5就世界第一,如果你好consistent咁冇辦法put yourself in a winning position 嘅話我唔覺得你係成個tournament 最勁果隊。

不過,依家個MP根本就未完善,大把野可以改
tsm mp到,比個弱智搞到贏既機會都冇,唔信唔屌
弱智又唔認柒夠理由我反依隊
Doop個cm仲好笑
咁大屠殺game 係運氣佔大部分架啦
要真係追求純競技性既應該睇cs

on9仔 戥knoqd慘真心
成隊得knoqd有開槍打sharky條屍
死垃圾skittle
Cls one slide jump away??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞