《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
valk係單排最強角1打3必備
想玩rev
想有隊友一齊rush都好過喺屋頂鬥槍
可能我夠龜
覺得幾好用呀
同fd玩佢成日都想扮打比賽咁神早入圈龜
但係我想講支槍唔掂有靚位都唔會守得住
不過Hakis琴日直播都講過
應該player視角要睇所有人都係default skin
同埋3個人死哂都唔好show隊名
會公平d
TSM已經係一個好例子,今次比賽都吸收教訓唔再early rotate,日韓係另一個,UNI守點被人撞基本輸多贏少
但最後成績計UNI反而最好 日韓計
D 決定基本上都岩
鬼叫gamewith斷線咩 UNI rotate得好,但槍軟成日比人打穿
d裝咁垃圾都仲早入圈點守得住
每次檢討都講早知早d入圈
早知招技放早d遲d
就係唔檢討槍法
好想識你朋友 同佢上高位一拳打佢落街再扔個噴漆比佢enjoy
但EA可能覺得出嚟嘅畫面唔夠刺激
想問下大家wingman用iron sight 定1 倍鏡多?

自己用開controller 玩(唔好屌住,冇pc) 成日覺得用iron sight 好似準d, 雖然睇得冇咁清楚 唔知係咪controller auto-aiming iron sight 會勁過1倍鏡
前者睇下邊把槍 某幾把佢iron sight係好嘅
後者我多數渣金鏡
Oic, 我買左佢金skin

依把iron sight出名掂 可睇下youtube
叫death ray
入得Grand Final槍唔會點軟啦
TSM跳Frag East好多時都三隻白甲
Early Rotate根本行唔通
其中有一場就係咁
想早入圈點知啲點比人踩哂
又窮想殺人搶位又唔得
之前啲Loot未Nerf果陣佢地絕少去Crafter
但依家基本上成日見佢地去Market Craft嘢
Iron sight遠距離can’t see shit
超近距離iron sight 好用啲
Otherwise 1x, 可以tap遠野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞