《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
琴日最後一刻 fl pinotr 被人爆頭
已改
隊名英唔英文都一樣
墨西哥人
好似karonpe咁炒晒
直接話mp隊唔會咁樣浪費招大嚟迫對面位置
一撚定係最尾保自己重要咁早放招大俾晒signal你og重可以ult上面真係塞住咗個腦
講真我都覺得 有kraber真係好睇啲 觀眾會覺得興奮
但打嗰個又真係覺得唔公平嘅
太詳細冇人會睇。講結果比較快
起碼mp要再高少少
但係又錯唔曬嘅
最後一場#20 完場果陣勁興奮慶祝捧盃畫面唔靚
未就係因為有埋kraber呢啲rng到極致嘅先冇competitiveness 囉
隻game本身可以有㗎喎
Mp制未更多人grief
未到mp嘅隊要贏一定要grief有mp嘅隊
上年Apac n reject同今次rig冇比人grief已經個個屌哂鬼
好多人get唔到RIG如果係上面係唔需要,都冇可能會主動進攻,仲要係未收圈就扔毒。

但OG你堂堂NA第一,點撚樣可以諗唔到?

睇完牙甜做英雄,犧牲NRG為成個lobby,再睇你OG班懵撚,真係嬲
50分真係太低 計埋winner有底分最快兩場就可能mp
好想睇返OG pov
但係twitch冇人clip
啲人話reddit有,但我冇link
瞓醒就有架啦
我最撐嘅隊係FL
我屌
FL比賽我每次都開哂佢地三個視角睇
Mp50正常都要打7場up 再高即係要打更多場 會對選手好嚴苛
想set上限一來係希望aim for kill嘅都可以靠打到贏 二來唔會黑仔到有機會打到10場以上
隻game本身都冇啦,邊啲位係有beacon,邊啲位有crafter?
依家有anonymous mode已經難grief過以前
Consistency 呢樣野其實到達到match point再食到雞一樣係證明到
真心戇鳩重話og因為睇唔到名唔分唔到邊隊係rig
用腦諗下都知mp隊正常都唔會咁早扔大搞鳩人

重要如果rig係喺高位佢根本100%冇面要浪費招毒去俾角落嗰隊一定係跳落嚟嗰下毒樓下呢隊/到最尾放毒保護自己輕鬆奪冠

rig會唔會咁早扔大話你知我等陣落去打唔洗靠毒都贏你?
到你撐嗰隊比人kraber 踢出局睇吓你仲會唔會咁諗
我真係唔明kraber no scope collateral刺激個點喺邊
仲未計一隊有兩把kraber呢啲情況
睇返nicewigg stream knoqd有射Q同埋OG有隻揸flatline嘅peek住rig
就算,假設上面果隊真係RIG,然後佢地又主動扔毒,最後bait到OG大下面果隊
我都唔會屌OG弱智,而係RIG big brain play,咁就係好精彩嘅outplay
Fallout confirms that Raleigh LAN will have an audience
係咪會睇到TSM fanboy集體高潮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞