《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
ALGS 賽後檢討:

1. RIG點贏?
OG Dooplex係剩低3隊(得RIG係MP)既時候掉大落LG度阻止佢地打擊RIG,最後撞LG導致RIG尾圈輕鬆食雞

2. 點解OG係戰犯?
LG尾圈已經先放腐蝕大落RIG度(RIG冇腐蝕),OG理應有能力知道邊個係MP隊優先處理,但最後無腦撞LG,有Redditter表示OG錯認LG做RIG

3. NRG Round 6做咩?
NRG sweet尾圈認到TL(MP隊之一)未死,臨死都叫隊友攬炒TL爭取下一場,結果自己差1分無緣MP
有補充請隨便
但kraber 我覺得係Apex 一部分
take 唔take risk 去拎支kraber 都係要考慮
嗰陣得TL玩毒佬應該易認d
可以掛多陣機 有機會多D排名分
呢個真係新手先會咁諗
實際上邊隊食到雞好多時睇運同睇其他隊
勁嘅隊做到嘅係keep住 top 5+搵到辦法拎kp
除非你話打到第一隊lead成30分唔係嘅話都係會刺激
掉返轉講唔通你覺得分數第一lead幾十分但因為zone shift比咗隊分數第五定第六嘅隊又好實至名歸?
係 偉大到
想睇返個場既NRG pov
佢地本身有knock人,但攬炒冇時間收頭
今日真係太早完如果唔係放生rig起碼rd8,9
其實我明短時間內未必處理到咁多資訊
但就係因為你唔掂所以輸咗囉
屌你個傻閪OG
牙甜同doop 真係高下立見
唉 唯有迷甜,CEO my ass
Rig 有毒佬
just accept it
this is how apex play
我情願佢nerf都唔好拎走
當然咩都唔改就最撚好
我都arm arm醒起 改一改先
4. 第一日alliance屌打全部lobby,最後得第16
ALGS 賽後檢討:

1. RIG點贏?
OG Dooplex係剩低3隊(得RIG係MP)既時候掉大落LG度阻止佢地打擊RIG,最後撞LG導致RIG尾圈輕鬆食雞

2. 點解OG係戰犯?
LG尾圈已經先放腐蝕大落RIG度,OG理應有能力知道邊個係MP隊優先處理,但最後無腦撞LG,有Redditter表示OG錯認LG做RIG

3. NRG Round 6做咩?
NRG sweet尾圈認到TL(MP隊之一)未死,臨死都叫隊友攬炒TL爭取下一場,結果自己差1分無緣MP
嗰陣睇LG POV聽到佢哋知道嗰隊係RIG
可惜冇子彈
最重要係zero 1 HP 之後仲要救返起gibby
MP留但要set個上限局數/分數
啱呀 本身想睇埋兩大巨頭攞matchpoint
LG佢地好似唔係講英文?
最大問題應該係lg 毒佬俾哂signal
Og 輕度get唔到仲當上面係rig
Rig有毒佬 最主要係rig唔會主動落毒去進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞