《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
姐係佢個下認到佢地係liquid?
手軟還手軟 個腦點都係清晰
雖然kraber highlights 好好睇 好似aimbot有次2v3逆轉
但把槍太撚random 行過比人射1 shot都含得撚
係啊,人地係真攬炒
認到先沖落去
唔反牙甜了
第六場 TL 同NRG 已經知道係對方架啦
利申 睇住TL POV
牙甜
我的英雄
個陣佢冇明面上講話個隊係TL 所以就沖左邊個隊先

只係話死都係沖左去左邊打死佢地先
但唔係MP制會冇咁刺激
同埋有機會champ係冇食過雞咁贏
battle royale game冇#1 但總成績贏好似怪怪地
其實都幾正常 如果有gen我都會揀rig嚟睇
今次command center 揀b stream固定+3隊都應該比較會睇到rig
Yuki最兩日no scope collateral Gamewith嗰下我已經睇到屌哂鬼
決賽嚟隊有mp嘅揸kraber我真係笑撚埋右
mp制應該唔會拎走啦 就係mp制先未到最後都仲有機會嬴
如果冇mp 去到最後幾局 應該會有d toxic少少既隊知自己冇得嬴周圍攬炒同撞人跳點
不過當時得返tsm同TL 咁都認唔到就大鑊
第一場jmw尾圈alternator好正wor
mp制拎到個觀賞性增加我覺得幾好
50分係一個門檻
到左就可以公平競爭
唔理你50分底分定100分
嬴左就可以冠軍
可以由谷底彈番起
OG 話你知佢係認唔到
sharky可以肯定係top gibby
jmw作為sub都配合得好好
zero其實igl能力都好高 只不過下次打df泡槍+執牌先比人笑
就係攬炒先差1分?
唔係架 OG得返3隊都可以認唔到RiG

個陣NRG好似仲有成5隊 仲要係rush緊 可能會認錯呢
衝過去個下RESPECT
廢隊咁啱50分食雞都多人會屌[sosad
同埋選手會攰囉諗起wigg話noko打mp打到話求其一隊贏get me out
Kraber 一定要走,因為冇counterplay

MP我個人想留
1.) 對觀眾嚟MP係比較刺激,比賽本質都係為entertainment(係apex我見唔到有對competitiveness嘅追求),係一隻充滿隨機性嘅game入面,用一個切合遊戲主題嘅MP制,既使無咁consistent,我都係prefer MP.
2.) MP令所有隊都有機會贏,咁樣比賽先會好睇,否則幾場過後,一啲比較弱可能已經冇心機打/去grief人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞