《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
上半olympus大咁多入圈位多食入圈觀念多過打架勁加上排名分關係係易升啲
下半kc太細一打架周圍就係黃雀槍法唔係比一半鑽/底分好嘅話係比上半難排同慢好多

當然你槍法夠好下半其實易上同快過上半好多
有時kc張圖想龜都唔係咁易
tsm最尾嗰場mp咗加上打返起
重有sweet前一場就有板俾佢睇
然後你睇下最尾OG做乜撚嘢就知咩事
其實點兜都無用
LG喺上面唔留大毒RIG已經提左
加上Knoqd明明好清楚Sharky down左
收圈果陣睇住LG無Ammo都想衝去RIG度但比OG個Horizon Ult吸住左,真係無話可說
完左成班Pro Player飲啤酒吹水影相
連日韓果啲唔識英文都嘗試融入
但就係唔見OG果三個
仲要留意番當時LG得48分
如果佢地攬炒但收唔到RIG既話入唔到match point
唔係50分咩
本身35分,得第3有7分,殺左8個,加埋50分
唔肯定 我睇番replay見佢地最後48分

我今朝睇完,所以先咁講
最後總分54分,因為得第2同殺左og2個人
佢睇好似係playapex嘅視角見到LG隻肥仔有大但唔掉
話隊友都掉哂毒佬大同valk q咁你應該掉埋出去快d收埋佢
同埋佢話敵隊=resources 收左rig bubble衝去佢地度快手loot一波仲可以執子彈
下半終於大師到
佢地淨知gibby down左
唔知咩隊

不過唔留大毒 真係好明顯
如果LG果斷跳落去攬炒 就可以多一場了
原來完全冇人po OG嘅相?
想問依家Apex香港Ser係咪冇咗
都無人搵佢地合照
Skittle個人實力真係得到Justice嘅
話哂傳左咁耐話佢Walling
但衰在個人Toxic
furia個teq喺第一日skittle geyser 1v2 clutch之前即刻喺twitter tag skittle say sorry
都無人搵佢地合照
Skittle個人實力真係得到Justice嘅
話哂傳左咁耐話佢Walling
但衰在個人Toxic
furia個teq喺第一日skittle geyser 1v2 clutch之即刻喺twitter tag skittle say sorry
當你唔知咩隊唔計MP咁打
想勝算大啲都應該係Gibby Ult收左Sharky la
話哂人地都無Bubble
點會係Gibby Ult LG呀
LG收圈正路就夾喺中間
如果Sharky死左佢地落黎一定係衝去3打2
因為TeQ之前出Post暗示懷疑Skittle Walling
OG個IGL就係以為上面個隊係rig
仲掉大上去 而唔去down一隻個到
所以咪過柒左無得兜
係RIG嘅話點會唔留Caustic Ult
我知 佢直頭係成個community懷疑skittle係wallhack嘅起源
老實講og錯判左上面係rig已經柒哂 仲要毫無理據下就firm左上面係rig狂攻lg
完全冇打過真嗰隊rig hakis尋日睇嗰陣skittle好似仲有nade
只不過hakis話lg喺隊友掉哂野落去down左sharky但NMEgo仲留住個肥仔大唔掉唔知佢搞咩
新仔想問大家點睇30-30呢把野
幾鍾意用
打中距離易打到tons of damage
不過啲人話triple take更好用
申:s12入坑,白4底分仔
個個都話大wm,我連wm都麻麻地識用 我都係慣左Flat/R3 +pk,所以正路唔會用 3030,利申都係白4底分仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞