《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
上面講緊放生隊友龜kp
我話唔使下下咁快飛走=攞狙刷kd均傷
唔即走都可以攞狙刷均傷睇嚟巴打應該幾熟想學下嘢

你spin去kd均傷要用咩嘢嚟刷係冇意思
一直講緊你show kd均傷同show牌位都係想威已經答咗你
Kc根本唔存在3v3嘅地戰
次次打打下都變左3-4大混戰
2.1/890啫
唔係巴打同連登大師水準我要學嘢就真
佢應該講緊成日有隊友係廢柴
落地戰唔一定要撞埋同一間屋度
大把點係可以夠兩隊執到自己想要嘅野再打 或者你drop落兩個相近嘅點度打
16-20隊嘅時候打交係最少3rd party嘅時間 除非你見到有第3隊lan你附近
最中意等人落地戰汁少少野就去黃收2隊
就算係3v3其實我覺得都應該要避免,好似機場,火炮呢D位咁
大家都係要執野,好快就會大家都唔係好齊野﹑隊形未齊個陣迫到貼面鬥鎗
節奏會係開始個陣就急速上升 時間一短需要溝通度都會隨之上升
呢個打法唔是咁岩我
你唔係話下下咁快飛走
你係話咁打法kd均傷會跌
事實就係kd均傷wfc 你咁care咪問下你係咪會拎狙刷
識人日日三排ng kd過10
就算係rank kd
你邊個牌打起打到最後邊個牌
三排定單排
打架嘅定龜分嘅kd已經好唔同
奧林比亞都重可以玩地戰
Kc真心比人黃到怕
我黃人就冇所謂
一句嘢嚟喎又話我唔係咁講想點?
你唔care唔關我事㗎喎我只係話咁樣可能會跌有咩問題係你自己話只可以自己j

你唔care=冇用
好多人唔care牌位係咪又等於冇用唔好代入晒全部人先
咁你係永遠唔會打full team fight? 剩係等人開戰先去3rd人?
咁樣唔係唔得 但你3rd人嘅同時都有風險比人3rd架
喺個isolated左嘅地方3v3嘅風險隨時更低
落地又要睇運又係大家咩英
講牌位都係冇意思㗎啦
所以我話佢龜kp上kd會低有咩問題?
會打,會係好遠咁已經知道個隊係到
對下鎗 poke下 推進下 感受下打唔打得贏 拎多D info咁去打
唔夠打就會disengage 搵第2 D機會

好少真係會撞埋一齊打
無kp cap咪好,升可以升超快
有時10幾個頭都係拎5個頭既分
唔得咪代表你真係呢個排位囉
同你一樣睇法,一開始3打3太多變數,一個白甲一個紫甲差好遠,特別係有一個隊友比人射低,基本上就可以放棄佢逃走,一開始大技又冇,電/子彈又冇,你邊射邊走/補血都做唔到
依D完全唔係話你有技術就可以
3打3仲危險過 3-4隊跳同一個地方,3打3佢一定會殺晒你先放手,唔會有機會執到屍,3-4隊反而會手鬆好多,有機會執到屍仲
乜你落地有槍咁好彩呀
非常同意最尾啱落地3v3危過3v3v3v3
新手個陣成日話要多D打架練
但其實我覺得落地戰反而練唔到野
因為運氣成份佔太大 失去左個意思
寧願執到野再正面撞人算
你話落地面貼面要搶槍嗰隻就唔打姐
如果有返十幾二十秒loot嘢3v3係應該要打
落地戰係你最confirm周圍無黃雀嘅時間嚟
白金場或以下我都係落地戰3v3
對手最弱ge時間,打完一隊差唔多唔洗扣分
買 完左又好耐先出
唔係點數就隨便用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞