《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
我mac fan boy諗下都知佢一定嬲到仆街跳撚哂制
但咁先好睇
比賽係有輸有贏,呢個世界係無公平
不過如果打比賽有兩把就太誇張
其實matchpoint制即係點,唔係好明,sor
Beacon/crafter 係random㗎
我揀定frag east係可以一場都冇beacon㗎
咁樣又好公平?

當你打指定場數,一樣可以有啲好inconsistence嘅隊得益,巴西隊由#20升到#9咪係例子。
再者,可能有一隊場場都有placement pt可能係consistent地top 5,到假如有一隊一兩場banger game,其他零分,最後係個計分表到都可以同你隊consistent 隊同分。

坦白講,我覺行浮動MP係唔錯
拎夠50分聽牌
食雞就贏
屌係老母塞撚咗個腦呀og
你know唔撚know想要攞冠軍嘅mp隊唔會咁樣用毒
同埋睇唔到名都知下面有人down啦屌
上面扔毒會唔會係上面down咁過癮呀
任何隊到達一個分數 例如50分
再下一場食到雞 就正式贏
係點?
kill log匿名都有寫咩英down咗架喎 點會唔知係gibby
下 LG邊度有掉gibby ult落去佢度?
個ult係sharky起完身掉架喎
每隊都有固定落點,咁邊隊一食雞一定會比人地針落地一齊做拳皇都縛老命打死你啦

更何 Val 會見到 Champion squad 更容易針
hal俾兩把搞死
屌佢打完咁耐都仲未訓醒
屌咁佢真係好柒喎
佢個腦塞住咗一係個log壞撚咗
同RPR有得揮
即係頭先RIG已經夠50分,但OG,LG未?
所以可能set到全場得返一把會好啲
咁OG做鳩LG真係on9仔嚟
係,所以 LG 先會掟技搞鳩佢地,其實 100T 都自爆左,但比人打背
係 啱啱個隊本身有幾隊都夠50分
但得rig 仲在生
其他2隊本身未夠
然而og 本身得返3隊嗰陣時已經夠分到mp (好似)
Lg 反而未到都決定搞rig 但og 反而認為頭頂嗰隊係rig
係,所以唯有MP果隊贏唔到,OG/LG先會得益
當然,OG/LG自己食雞都仲會有下場
但基本上本識一定係搞死MP
如果當下弱智OG搞清楚下面RIG都一定會搞死佢地先
你跳到第九同冠軍拉埋嚟講?
你random打得夠多場數係咪可以拉均啲呀?
同埋講多次
每隊揀dropspot係諗哂crafter beacon機率 loot tier同路線
唔係單純你話random就完
你打得多場數
我話撚知你edge team定zone team都要consistent先贏到
唔係你一場30pt game就拉到隊20嘅上第一
一定要係你本身係個range入面先cup到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞