《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
頭先del剩are you stupid 宜家del埋
skittle都係toxic 最on9都係doop 作為igl連戰況係點都唔知
話睇唔到gibby down左 但你個隊友knoqd已經射哂valk q同打隻訓低嘅gibby
跟住喺twitter問點解LG唔打左RIG先 但你隊掉哂gibby同horizon ult落LG度
明明係RIG gibby ult佢地但又以為個ult係LG掉
所有野都錯撚哂 係度搵藉口
真係毒瘤嚟
應該比optic嗰邊屌佢
EA心諗:你地越嬲我地越有討論度 爽!
我只可以講你跟comp scene唔夠貼
Pro係有track beacon spawn rate
同埋你將一場有幾個可以掃完再掃嘅beacon放埋kraber到一齊講
算唔拗了
可能gibby ult邊個放係難分啲
但caustic 你分到啦掛
唔通rig caustic落自己到咩
希望過左今日之後多D隊試Wattson
最後有2個gib ult 一個ult喺OG一個喺Rig到
如果LG係ult落OG到 我好奇doop係咪覺得Rig會ult落自己到
EA心諗: 我搞match point就係想拉長時間可以打多幾場 你隊on9搞到6場收工
Og教到班fans淨係識人身攻擊
3隊都有gib 我用OG視點考慮
我地一早放咗落樓上唔知邊隊
最後就有一隊ult落我地到 一隊ult咗落大石後面

咁大石後面嗰隊一定會ult落中間 所以排除法下樓上個隊只會ult落大石後

你打完有得重播都唔諗個好啲嘅藉口就抵你錯啦
我邊有放埋一齊講?
好明顯係藉口黎 佢成串tweet講到好被動咁話係LG主動打佢被佢地開戰
但LG跳落黎stay係bubble入面咩都冇做就比佢horizon ult又比rig抽水
飛完落地打唔停
LG出圈送死可能都未夠 應該要佢地揾兩個人down完開lockdown shield俾你3條撚樣慢慢push過去
LG都心水清
不停喺度嗌RIG RIG 加 ping左邊
其實LG係冇all in嘅決心
當時LG未mp但佢知道大石後係RIG down咗gib後如果All in係可以放埋gib ult落RIG到 到時OG點都會出嚟third party
風險就係有可能第三未到mp

但我唔認為LG咁做係錯 最大責任點都係OG
Og要求lg有完美嘅gameplan但自己就乜都唔使做
明明自己當左LG係RIG瘋狂進攻
明明你地認定咗人地係rig 最後走去怪人唔slide落去 一嚟上面嗰隊係rig 嘅 佢老閪都唔落嚟啦 二嚟 你認定佢地係rig 你點都會射鳩人地 人地落嚟bubble都冇理你嗰邊完全唔想同你打 你又大技啲槍係咁射 柒咗咪認 下次再嚟過囉
Genburten好開心
希望championship見到佢打
諗住放腐蝕大技 下面會醒水圍rig
大家再鬥睇下邊個第1 第2都好啦 點知下面班能祥
如果計 team kills 加 第幾隊死 各佔一半分
match point 之後唔贏就扣分
可以跌出match point 線
覺得點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞