《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
真係奇怪
不論LG定OG搵RIG都係冇問題

但OG係被迫跳落去打人做乜
外國人咩心理

利申日韓隊支持者,邊隊贏都會好開心
班鬼佬觀眾仲屌緊LG
真係奇怪
不論LG定OG搵RIG都係冇問題

但OG係LG被迫跳落去打人做乜
外國人咩心理

利申日韓隊支持者,邊隊贏都會好開心
哇屌咁撚柒乜鳩都冇做過睇戲搞鳩lg重可以理直氣壯話唔知下面係rig個冠軍咪就係你哋送出去囉
唔知肥仔down唔衝過去都應該落大俾rig啦然後你可以大上面嘅lg
唔知lg做咩扔毒落去屈鳩lg大落佢哋度
不如同rpr一齊去做v算啦
可以做嘅已經做晒
我覺得唯一可以賴嘅係lg知下面係rig放完毒後冇第一時間落去收埋佢俾照係世一igl應該會乜鳩都唔理直接zip過去空降衝鳩殘兵rig
咁樣做正路做pro嘅應該都知咩料唔會打鳩lg
如果做到咁og重係get唔到覺得上面有班傻鳩送頭嘅話咁都係唔好再打pro啦
成晚Kraber no Reg咗差唔多十槍
不如del咗把槍佢
想知HAL 會點解釋呢個神奇CALL
果場一落地Jordon 畀人收左 救返
真心comeback 嚟
如果拎多1分先死NRG就早一場match point
zipline
正常rk啲人都唔會咁做喺pro咁做你重係戇撚鳩鳩咁幫rig射lg嘅話我都唔知重可以點講
佢地己經拎左好多kp啦個場 就算真係打輸都係少4分 佢應該都係搏 不過如果係用pk就唔敢講
唔怪得尋晚我見到有人用散彈打爬緊果隻
IGL分野
人地唔留毒佬大 打尾圈
已經好大提示
EMP冇啦啦讓左自己個位俾TSM
解釋不能
OG係7架喇

但打緊時真係唔係隊隊分到Macro既形勢係點

只可以話OG 諗得唔夠好加串77

以打緊既當下去諗其實唔覺係一個好大既失誤
明明TSM TP 過去狀態都唔算好
又放埋bubble
EMP 唔攻都算
仲要放棄果位去打柒OG
睇果陣完全諗唔明
知OG高分d唔想俾OG拎MP?
佢哋可能唔想攬炒 比OG執雞
退去左邊可以暫時唔打起上嚟

因為如果打起上嚟 就算自己冇傷亡 俾人打一半血
最後就可能打輸
過去tsm啦
og壓咗落嚟而emp唔可以俾兩隊咁夾去左邊迫走og先就最好左邊迫走og位置後重可以有cover踩

如果emp選擇同tsm喺死位打就只會俾og免費雞而且emp要打係需要出去打bubble fight留喺入面都係會俾og free kill
而最後都down咗og兩個剩垃圾ceo只係emp有個企太出俾evan wm down咗先輸咗場game
如果唔係3v3v1 emp未必會輸

你睇返vod如果當時emp係同tsm互打最後當係emp贏佢哋都只會被op3槍線你見到ceo已經係走去山坡位準備夾冇諗過emp會反推佢兩個隊友

option1 emp打tsm 大機會第2
option2 emp反推og兩人之後再同tsm3v3大機會第1

當然我哋全部都係事後上帝視覺真實係點諗都要睇返emp vod
佢係pro而且係na seed1
見到毒佬咁樣鳩放毒你會覺得上面係嘅mp rig想troll game唔留最尾最大勝算化自己贏冠軍?
真 唔俾evan down重有價講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞