《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
1st rd就返屋企呢?
第一次玩apex係用PS4玩 一開始喺香港server等到部PS4休眠都未夠人開唔到場 試下走去日本ser就瞓住俾2個開咪架妹帶食雞
想聽世一IGL同CEO分析
你可以試下等佢地下次stream喺chat度問佢地
不過佢地viewer多咁多未必會睇
啱先hakis幾乎睇哂chatroom內容逐個答
課得威名都係傻仔
咁似刺客教條嘅
1st round就番歸都好正常啦下話
連打scrim都90%係由尾數起果幾隊到佢地
新手想搵人一齊練(唔想再同大陸佬講國語呀) 請問Apex有無tg約戰谷?
呢set真心型wo
威名skin即係prestige skin?
我就係咁鑽4排就一堆底分仔
鑽123排就排返鑽12
係噴火?咩樣
點樣強化搜尋敵人能力
次次同對手由中距離打到近離果段時間,成日唔知對手係咩位彈出黎

隊友情報 加企高位
利申 玩左2個月
睇pv幾靚 新地點比賽尾圈應該幾刺激
有冇話係咩原因
我估 對面down左
自己唔push埋去
3打2 攬炒左先
唔係咁樣仲企係上面
Og 柒左就一定架啦
但睇完依個講法都覺得合理
對面down左個如果lg push過去
即使3打2打輸都好
起碼令對方少啲血、少啲子彈
對方亦都冇時間復活人
Og 再3打2都優勢大啲
加上 lg 當時冇子彈,一直企上面冇野做到,衝去送死可能仲好
雖然馬後炮咁講 但係RIG肥佬訓低之後 LG全部跳落黎既話我覺得OG會幫RIG殺LG
係架,og 一定幫手射lg
但lg 死哂之後
Og 仍然有大優勢打rig
仲要rig 肥佬訓低左

而且lg 本身35分,得第3會有7分,果陣殺左8個,加埋都夠50分,夠mp ,唔需要留到最後
穩陣啲嘅做法應該真係衝去攬炒
冇問題㗎喎rig救唔起肥佬咪得
3打2重要打殘嘅北美第一都輸我冇嘢講啦
有時懶我唔用a40都係用final e3000玩 都聽到位
我唔多留意其他Game嘅Esports啦
不過成班Apex Pro出到黎見到成班無論贏輸都玩得好開心
本身可能日日一齊打Rank但係就未出黎見過面
個個一趁有機會就影下合照同交換Jersey
連Fallout都同班Player玩得好埋
Btw睇左好多合照但無人同OG影過相
明明Doop本身都同Hal/ Sweet果啲好熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞