《Apex Legends》討論區#60 ALGS Finals 多謝Dooplex大禮助RIG奪冠

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
一隊緊係冇問題啦 十幾隊就好大問題啦

仲要落地戰好睇運氣
一落地得p2020 點打
準備肝到仆街
你覺得落地送kp係一種玩法?
Rk 第十名先開始計分

弱智ea 都係想外掛多啲?
廢咪送kp
個問題咪就係太多廢柴送kp
均傷kd你想嘅都可以俾人睇
本質兩樣嘢係冇分別一樣都係想威想自己j
底分仔幾好呀
又幫我升分又可以極速夠人開場
落地戰拎3個頭等尾圈收到滿kp都係策略黎
7-15隊嗰個時間打交最容易比人3rd party
有得揀梗係盡早或者最遲先打
平時係咪會專登玩狙刷均傷kd
我都係,唔明點解唔鍾意落地戰,
老實講落地戰都輸都唔使再玩落去,
遇到其他隊只會俾人車過去
鬧有底分仔,ok 冇底分+增加分數要求,最後只會少左一堆人玩+代打
鬧有撞場仔落地戰,ok 直接+1分比你算,最後更加龜爛
求仁得仁啦你地

我下季繼續測試0傷上鑽石
冇得做hardstuck 10k w key
隊友勁嘅 殺哂 有一半分
0傷都上到
hot drop最大個問題係唔能夠控制既野太多同埋變化太快導致所需既溝通量太多,尤其是係單排上邊

如果自己個實力係遠超於當前rank個平均水準會係一個好策略黎,可以靠技術夾硬彌補返一切既劣勢

單排你唔會知隔離兩條友係勁定廢﹑team rank就要有一定既基礎同默契
到跳機個陣你唔知hotdrop有幾多隊同時係個戰區入面,
見到唔對路係咪轉位置,轉到個D位置係咪有足夠既槍去比你參與後面既戰鬥

到真係落地前一刻,面貼面鬥快執鎗定分開少少執D野再開戰,人地點決定又唔知

落到地有咩鎗又不確定,用空中花園做例子,可以一邊係得P2020同配件然後另一邊係多幾支鎗

人地實力係點,係咪打得羸 打唔羸係咪要走,點走 有冇人/位cover
都係極度需要溝通

總結就係我唔會特登去打hotdrop,運氣成分太多,需要溝通太多,太多不可控既因素
反而我會揀人地落地既隔離,尤其是hotdrop位 快手執完等佢地打就third-party唔比佢地有機會reset
我quote好似係講落地戰唔係講hot drop喎
可能我對hot drop同落地戰個定義劃左等號
但意思上係咁樣 應該係要避開落地同人打交
hotdrop=三四隊一齊打落地戰
但落地戰可以只係打3v3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞