加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
印度男人最嘔心,味又大,又勁大男人主義,唔同佢地番屋企就黑臉
咁你有冇睇過要搵幾多錢先去到top margin?
Two members of my family is at the top marginal rate.
tuition tax credit line 32300?

無maximum, 俾$1扣$1, 扣到tax amount 0先可以帶落下一年 (bc/federal 黎講)
sir you are rich

唔講以為你交完重稅冇錢開飯
就算唔升,都起碼有個8-9折都係套現呀而你外國所交既稅一蚊都收唔返啵
想問好耐,加拿大有冇出咩電影劇集等等,見好多加拿大演員都係過晒美國發展
加拿大要交幾多稅?
睇咩手術,心臟搭橋個啲政府做都要10萬八萬,唔平得過私家好多
華人?大陸人就大陸人啦,換個名拉埋其他人一齊(港台星馬,etc)咩又係大陸人,支那格
Kim's Convenience
30cm 好撚正
其實搵十萬都係交25%
計曬稅 退休金 失業金
寧願晒錢起個大墳墓真係第一次見人講

巴打喺加拿大踎左好耐?
巴打你果間仲收唔收新人?最近先拎左MSP唔識點搵家庭醫生
你就死佢反而肯醫你

你知唔知加拿大中左武肺感冒藥都唔俾粒你,醫生都見唔到
比個glassdoor link嚟睇下先啦,吹到8000
我識有啲local還學債還到買唔到樓

旦話果幾年做太空人扣除開支
全部嘔哂俾加拿大政府
要等的,你搵定間walk in 先,睇幾次病先問佢收唔收好d

如果你唔洗等手術or無長期病,都唔洗點搵住

呢邊請sick leave 唔洗醫生紙,有evidence 就得,你買盒藥收據都叫evidence
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞