加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
咁巴打知唔知英國同澳洲咩環境?
澳洲醫療最好
等到71先拎仲會每個月有份bonus
大量藍絲五毛入黎攪分化
而家係移民又要揾香港同加拿大比
真係on9到極點
移得民嘅都唔會在乎香港揾幾多
係到怨話揾小咗一撚定係啲藍絲
大家價值觀根本唔同
Btw 好多謝班傻鳩推post
推咗好多加拿大啲現實嘅嘢出黎
加拿大有家庭同fg 都係首選
福利多牛奶金讀書平醫療普及養老金風土人情宜居係加拿大嘅優點
第一樓上講到啲cons 其實有咩事就返香港醫無問題因為我有香港身分證 又可以增加香港管治成本
第二揾得小就預咗
五年後拎住本加拿大passport 就唔知邊個笑邊個
返黎香港做藍絲又得
落美國揾嘢做又得
多本passport起碼係香港自由出入到境
仲有上一代啲藍絲一早識玩攬炒
見唔小老咗退休返黎拎間公屋拎綜援老人金
加拿大又一份澳門可能又一份第時養老真係要識玩
真係唔好係香港講仁義道德
上一代走資移民玩攬炒先至係王道更何況而家係俾班共狗統治
仲留係到供養共產黨班垃圾唔好咁多嗲啦
分化撚同港豬乖乖哋交多啲稅準備幫我哋班有實際行動嘅移民撚養老啦
會唔會開(2)
選擇邊度落腳真係睇自己情況
好肯定任何地方都好過香港。
大家唔好信班反移民撚
無巴
你先係懵撚
好多愛國愛港人士攞完本passport 就走佬返香港ma,完全唔睇細節以為退休先返加拿大就有錢攞
基本上大包圍曬
如果做返audit狗會唔會認可,想行stream B
stream b 唔洗有牌的

但你度下有無uk/hk會可以轉返canada cpa, 無cpa 搵會計工差好遠
溫哥華其實冇幾凍,咪同香港差唔多

香港濕凍世一
最少你知道你d毛去左邊

喺香港,你都知嘅,你d毛咪去左高鐵,高官,科興同支那醫護度囉
你覺得加拿大就唔會利益輸送無咁明目張膽姐

老實講我寧願D錢比高鐵都好過街頭廢青道友
咁你有冇睇過要搵幾多錢先去到top margin?

啲NBA球星係美國交好重稅,不過人哋交完都仲有幾千萬年薪
第二樣唔敢講, 醫療方面加拿大真係搞唔掂

香港都仲有私人市場...... 加拿大係...... 你只可以相信自然療法 (唔到你唔信,等得醫生黎你都吽到自己好返
渥太華會唔會好D?
bc個水霸
一個post就釣到咁多可能連飛機都未搭過嘅鳩up專家出嚟
人工又低稅又重啲樓價又貴
喺嗰邊生活緊嘅人全部都好慘
千祈唔好去呀
小病可以睇下中醫 相信會快d好
去到黃刀白馬都有 更何況大中城市
蝻啞狗去到邊都乞人憎
感冒姐

但真係等手術快香港唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞