加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
師兄講個加拿大咁正,住咗好多年啊?係咪好嘆呀。
好老實我真係想像唔到返tnt 果啲點生活
一早走咗啦傻閪膠po都信連登真係好多認真撚
香港太多人
你真係好小學雞
你幾個回覆,連一次直接回應下我對你「少歷史野睇所以唔適合移民」呢個反駁你都唔夠膽。
剩係下下小學雞式發晦氣「係啦係啦快D去啦!」「咁你去佐未?」呢D想用人地背景來做攻擊,完全唔敢正面回應該論點
不過你啱既,咁on9既論點都講得出,我係你都兜唔返。
明白
不過因為有親戚喺嗰邊,想過去有個照應,但又擔心個health system
你試過冬天嘅話應該唔會咁講 成零下十幾二十度
not every day and not every where.
Canada has a few time zone and weather regions.
我記得我之前覆咗你個師兄,我咪話好個人囉,我鍾意歷史嘅覺得嗰好悶,加拿大唔啱我咋嘛。

你話我係小學雞,用依個標準.。我又唔覺得你唔小學雞喎。問你有冇喺加拿大住過,你又冇覆我。即係講咗你都冇去過加拿大住過啦。咁你做乜沖出嚟嘈柒柒啫。
如果要移民 應該要點先可以做到?
你個人preference 冇問題。
但我相信一個地方「多唔多歷史野睇」對大部份人來講唔會係移民既考慮,所以對大眾冇咩參考價值,所以反駁你。

但你對我反駁既回應就好似講到我唱好加拿大,講到個到好正咁,其實我從來冇否認過你對加拿大好悶既指控(我上面都講佐好多次,唔明點解你覺得我係唱好緊加拿大)
講到重點
但係諗唔到辦法
又唔想係香港又冇其他專長
真 有錢無政府搞事24小時都一定買到嘢食
退休正 搵錢一定唔夠香港多 啲稅重撚到
完全同意做完citizens返香港賺錢退休先返去加拿大先係王道
行完stream A都係拎PR, 唔係passport
同埋就算你冇加拿大國籍, 只要你係PR, 你就需要交稅
以我所知係咁, 有錯請指正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞