加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
[member][member][member][member]90k,CPA[/member][/member][/member][/member]
都係講事實,人望高處,咁差仲要留喺度,又唔自己出力去改善,有投票權,又或去選議員吖

有病翻香港醫,佢又快有得醫,呢度少個人排隊,大家都有so
根本每個地方都有好有唔好
唔俾人讚/彈都係on撚9
我喺依到識咗幾個人都話我做咩過嚟
話香港多娛樂買嘢又唔洗稅又話依到等得醫生嚟都病好
依啲我都駁唔到
但我鍾意依到居住環境,清新空氣
所以好多嘢都係你睇我好我睇你好
依加你講到15k係常態係公價喎
所以咪想你提供返多啲資訊囉
水唔係咁吹㗎小朋友
可以walk in
條友又要屌又要去
咁撚不滿留係香港呀嘛屌
似足啲大陸人一尾歌頌大陸一尾嚟香港/外國
睇醫生好難同排好耐
要一星期前預約
我果間有得online book,兩日就有
有乜問題 同力架嗌自己人做力架同理
個邊樓價唔平,計呎價就平香港好多。
借錢無香港借到咁多,相同月入。
首期要多過香港(計百份比)
窮鬼去唔易置業,不過人中之龍去搵更多高薪厚職就咩國家都無難度。
原來係咁
算鳩數啦
香港就最撚好架啦
一港樓永世唔會爆
美國加息就一定唔撚會跟嘅
所以無影響買樓0風險
嚟緊仲有超哥上場
香港開新篇
傻嘅先會揀移民
香港咁撚好
好食好住 又可以去旅行
教育又好 醫療又正
加拿大呢d鬼地方
都係水鳩香港人姐
目標都係貪香港人錢
英國睇醫生唔係咁咩
得你條傻閪係咁狙姐 wfc
我只係講事實
你要吠人工高d 人工高d
係 無錯人工高d
但扣翻生活成本又得翻幾多
你可以唔願意面對fg嚟加拿大窘境嫁
繼續話我唱淡囉
反正我都會繼續留係到
只係比個心理準備大家
一世拎min wage係好難買樓
加拿大本地後生都講緊越嚟越難買
勁多大陸官二代富二代好似返左大陸咁,不過佢哋多數都有錢過你,有勢力過你,佢地個個都係過去享福你就過去涯,日日對住睇下你心理平唔平衡,仲有印度人又係西到一個點。你有錢唔駛返工另計
得我?碌上小小都三幾個屌緊你啦弱智仔
唔係Vancouver 同Toronto 就應該買到
一睇就知條友就係嗰啲油頭毒撚讀唔成書喺快餐店炸薯條都炸唔掂俾人炒咗匿喺公屋單位做廢青日日上連登鳩up搏人關注佢
FG 15K仲好笑過50K
遲啲話你知
加拿大咁差點解仲要留
香港咁好低稅啵
你反正加拿大min wage都買唔到樓
返屋企可以輕鬆買樓啊
咁你又悲觀咗啲,唔會一世拎min wages掛
香港有樓有仔女,年終d醫療同保險費都唔平
有d諗埋養老豆老母,住親老人院都唔平
仲要留舊錢比自己退休

你仲要花心神去manage,研究自己點搞掂上面d野

呢d好多外國交重稅有福利可以cover到

其實倒轉,你係香港頭幾%人工先會覺得外國交重稅唔抵。一係就真係有公屋甚至食老綜唔洗諗上面個堆野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞