加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
又係巴打你
話明共同富裕立埋國安法不停用80億經費養住一班公安拉緊你你你及加強緊集中營社會信用系統建設,都仲係到做野唔走,會唔會心存僥倖咗小小呢?
就係講加拿大D樓貴囉

The Royal Bank of Canada (RBC) published an analysis on Friday, which examined early data from local real estate boards, that showed Toronto's composite MLS home price index benchmark of $1.260 million was edging out Vancouver's benchmark price of $1.255 in January.
https://toronto.ctvnews.ca/toronto-beats-vancouver-as-most-expensive-real-estate-market-in-canada-report-suggest-1.5772747#:~:text=The%20Royal%20Bank%20of%20Canada,price%20of%20%241.255%20in%20January.
又係講埋啲藍絲野,乜野叫一般人去到只能去到低下階層?而家加拿大既pathway係收緊教育水平有返咁上下既人去,我同唔少人都一年內搵到白領工,當然未必係自己最想做既工,但最主要一開始儲local experience,之後既career path就越易行。

一開始一邊做住超市,sales等等既工維持住有一定既收入,一邊搵自己想做既工,就比啲5毛講到以後都係做同果份工咁
香港教師?
美國有無Royal級?
魚生無得講

水果呢邊我覺得還好
姐係你有owp但零針就唔俾入境?
定可以入境但需要隔離ja??
哇屌垃圾
人工嚟計 係call center做狗工 post tax bi-weekly都可以有1700cad
利申大學social science無專業資格
係大公司就好穩定嘅 人工都好穩定
穩定到係俾你升上去做中級管理層 份糧都係比entry level高少少(少過兩倍)仲要收更高嘅稅率

而要搵大錢
一係做sales賣樓賣車賣保險
一係就諗盡方法避稅
我知樓主講既大部係係事實
但有無人可以話我知加拿大有咩缺點例如假設住大温區/多倫多
唔比入境呀
自己上官網睇啦
Royal級魚生?
魚生食貴少少個d都可以接近香港水準(eg 4x cad一個個d魚生飯)
樓價好L貴

雖然平過香港同開始跌緊
水蜜桃 🍑
我對呢邊日本野無乜信心,只會去食日本人開既日本野,但唔常食
外國係平等好多,啲人各司其職
香港根本就係叻人養廢柴
仲要廢柴越嚟越多
香港日日嗌救命
想問吓做sales嘅話 稅方面傭金係咪可以唔使計?
有鬼佬開日本野咩呢到基本上食親都係日本人開
當然要計
好奇點解唔做sales搵到大錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞