加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
華人去到更加唔係少數,
呢個都係好處???
想問下行stream b ,咪要考佢個英文試
我英文會考考左四次,先合格,係咪唔駛諗
原來係咁,我就奇怪印度人個比例點解咁高
其實點解香港人咁鍾意做文職
即使知道人工可能比藍領更低

好少可聽過香港話嚟加拿大做地盤,廚房,front line

聽嗰個住加男人live電話嗰啲人嘅職業多數都係工程,老師,會計,IT…真係個個都好叻咁
係咪首選我唔知, 但肯定係一個唔錯嘅選擇, 亦一定好過支港

你睇, 年年幾多識飲識食識享受生活嘅大劣人,有錢冇錢, 都蜂擁去加拿大, 連華惠太子女慢慢周都去過, 你就知你應該點揀
無撚有錯,大陸閪衰極都知樣衰
佢老味啲死呀叉完美表現鐵面皮
因為你犯規
呢度唔可以唱衰移民
睇數字,加拿大同澳洲華人比例都係5% 上下,澳洲仲 高加拿大零點幾%.

基本上全世界最正最大既移民城市都會多大陸人,不過大陸人好難再有大量移民出走,新移民中印度人多大陸人十倍,佢哋先要係最麻煩。
Ielts要5分.. 正常ce合格應該有啦 再加上你會係加拿大做一年野,英文點都有啲進步
下, 會考都要考4次? 如果係真既不如留番係香港啦
如果香港打政府工咪唔係囉

公務員係土皇帝
就算多都係有錢大陸人
咩人會做文職? 垃圾先做, 依家好多呢d 人去加拿大, 又搵番呢d 工, 咪話人工低囉, 班人都唔睇下自己咩料
Ibanker其實都係文職
中國人都好多開明、唔好比五毛分化
印度佬真係無得避,同佢地做野想死
佢地真係成日諗賤野,好PK
感覺係英國土生土長既印度佬已經好過其他國家既
可能文化教育問題
有得揀我會揀澳洲, 起碼天氣好, 多D APAC工, 去東南亞都方便D (泰國, 新加坡, 沙巴)
澳洲難移
我唔會叫自己做文職, 都無聽過同行叫自己做文職
唔通考個保安牌又專業咩
廿零碎過去可以拎足
之前有諗過澳洲GTI
但澳洲英國有offer 先所以去左英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞