加拿大真係移民首選

1001 回覆
1404 Like 141 Dislike
有次整損喉嚨, 其他都係傷風感冒, 去Save-on-food買一次兩百幾蚊港紙
阿拉斯加係撚加拿大既咩,我都廢時同你條on9 仔講經
好撚重稅,買野要交17% 好似
咁層樓都係你既資產黎架啵⋯⋯

你買完層樓歸0,咁先叫政府收左你錢,但依家你可以賣左你層樓套現返架
2600但租1800既屋?
有家庭定咩

反正都係做低下階層 周圍都需要 點解唔去啲平啲既省
租同稅都低啲
英美加澳
分分鐘日本都係支多
悶到仆街,不了。除咗Quebec city,又根本冇乜歷史嘢睇。根本就係一個翻版嘅美國,除咗有禮貌啲之外。
但如果冇特別學術或專業技能 聽講好似話去到都係做最低工資工作?做超市,洗碗,餐廳果d

利申 我係香港30k以下果班
夾租姐係點,又住返劏房?

香港住太空倉、劏房仲未住夠?走到咁遠去到加拿大,都仲係唔可以擁有屬於自己既空間有啲慘
應該係利用文明社會的偽善漏洞,
佢地知世界反歧視,
根本同美國班BLM本質差不多,
班撚樣印度阿叉,
總之見港女就I love you, marry me
工程狗出頭天
你咁講香港都可以同人分租啫
唔會
無work permit 轉唔到,有work permit 應該同PR citizen 同一個轉法

唔係就係discrimination
唔住一線大城市
咪有得自己住一個單位囉
但會唔會搵唔到野做⋯⋯
大路既professional 應該包曬
去costco 配最平,如果你就腳的話
發展商買地嗰刻,政府已經收左未來買家錢啦
你買左層樓咪轉嫁左呢條數比你,你賣樓咪轉嫁左下個買家。
問題係你賣完住邊,你咪又係買樓租樓,包租公/賣家條數又轉嫁左比你。
所以我話除非唔租、唔買,瞓天橋、住公屋先解決到政府透過地價間接收稅呢個問題。
你絕對有自由賣樓keep住筆錢的瞓天橋底的。
又老作?

Vancouver 12
Toronto 13
alberta 5
D華人醫生一掛牌就好快full唔收新症,鬼佬醫生唔知未睇過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞