Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Dolby ATMOS 同DTS:X係咪一定要用HDMI? 其他出唔出到?
至少HDMI 2.0
Creative Stage V2 同T100 相比 如何
謝謝
真係要投放時間學習下
仲有 B&W Panorama 3
岩岩行過uny咸片
s517做緊$3100,仲可以分單用現金劵
買隻靚sub 就冇耳仔痛問題
好抵
我今日入手 9580
soundbar係咪點都唔會夠喇叭來
好似中伏

用嚟睇片打機多
距嚟應該一米左右

諗緊賣左creative stage v2 soundbar
換隻t100 或者edifier
我用logitech z623 2.1 肯定好個呢d 所謂2.1 soundbar
知唔知道顯示咭出一條hdmi 淨係比聲得唔得?
除咗呢隻仲有咩2.1 喇叭推薦
最好一千以內
請問依家最平既5.1.2 選擇係邊條,大約幾錢
S517啦~
YES
T100 聽歌可能岩啲
有冇巴打有Sony HT-A9食評?
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/sound-bars/ht-a9

想係睡房set 四個角,房內有電腦檯打機聽歌睇戲,想駁埋PS5

貪佢有得無線可以淨係插電就玩得

有冇咩負評?
PC 咁玩唔太識
要買subwoofer, 而佢好貴
如果有mesh wifi可能會有干擾
同埋唔肯定啱唔啱俾電腦枱用
錢可以用消費券解決

屋企冇mesh wifi所以應該唔係問題

電腦枱都應該唔係問題因為我係set睡房4隻角
得1組hdmi out同hdmi in,想駁多幾樣device,最好用有earc/ arc電視。pc hdmi好似搞唔掂
Pc hdmi 隊落個芒,個芒用earc 隊落HT-A9咁駁得唔得?

佢d 機放滿哂成個 full height rack
第2/3 部都係amp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞