Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
電視用緊 Panasonic 49jx800h, D聲實在唔掂...
想平平地買條Soundbar , Samsung Q600A 係咪都OK?
我見 Yamaha 個D都好平, 其實係咪差不多?
2000樓下應該買邊款?
Thanks
重問,詳細少少

請問Samsung 既Q-Symphony 係咪只限睇電視時soundbar 同tv 一同發聲?我喺netflix 睇atmos 片,一係就要轉番淨soundbar 出聲,當轉番一齊出聲就冇左atmos
窮撚用緊TH-40JX700H
想加條HT-S100F
會唔會好伏
洗唔洗插外置電定hdmi 拎埋電?
舊款係
但新款好似做到Atmos 都得
要21 年電視同sound bar 型號
睇完 4k UHD Bluray ,再睇返 streaming ,聲效真係好大落差

返唔到轉頭
4K UHD bluray 有60G
streaming 得19G-30G當然唔同
聽講dune 4K UHD差好遠
要插電, 佢唔係只係switch咁簡單, 仲有好多功能, 聲畫分離, upscale, 改HDR metadata, etc
我見隻vrroom 話device 同display support嘅話可以玩埋g-sync (電腦mon 嘢)

不過好q貴
佢最主要係support hdmi 2.1, vertex 2唔得 不過反正部projector都冇hdmi 2.1, 我依家插xsx最盡都係得4k60 遲下有需要再睇下有冇得trade in
DENON S517差唔多價位仲有咩好選擇呀

今日去ssp買天龍條DHT S216 我問職員點駁 佢問左幾樣野後完全唔識 佢建議我睇下部電視用唔用到 跪求巴打們我部電視用唔用到/有冇其他選擇 thx
用audio out 果個optical 黎連你條天龍S216?
想問下各位 入門 creative sound blasterx katana v2 呢隻玩唔玩得過? 睇介紹唔錯而且60cm長.啱啱夠位放枱面
你影完 咪返去再問過
感謝解答
R100 vs R200 實聽測試。

https://youtu.be/GMHjUtQlFHs
用緊c1

2.0喇叭
Edifer s880b
插入去光纖
但係出唔到聲

咩pcm auto 通過都試晒都唔得

但我搬去部舊電視
2017 Panasonic ex7xxh 就可以出到聲
而且完全唔需要任何設定

係咪個插頭有問題?

唔知有冇人嘅電視都會有光纖出唔到聲嘅問題?

買嗰間舖頭就話2.0喇叭本身唔係夾電視未必一定出到
咁青蛙巴要升都升去r100
咁青蛙巴要升都升去r200
有啊已經教咗光纖輸出
係有分別,但唔係你講到兩個次元咁誇張, 播某些歌時直情聽唔到有大分別。youtube 留言都係差唔多咁講
其實仲有個方法係買兩條中置 R350 做 前LR
但逐隻買成本增加唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞