Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答 (16)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
如果原價係包埋subwoofer, 要另買外置咁就真係可以做低samsung

不過音響品牌一路都係要比品牌稅
elden ring唔好提啦, 除左ps5度玩ps4版之外無一部機可以keep到60fps, 緊係無分別
講緊call of duty, fortnite哩類game畫面要求唔高嘅電競game先有120fps
BOSE個SUB好q大舊
但review33好似都是2CH為主,好少AV AMP information
唔大了, 44方方其實好好擺
羨慕
Topping部LA90正式公佈左, 正宗跑分機
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/topping-la90-review-integrated-amplifier.33374/

用外置牛 POWER OUTPUT好低, 要bridged黎行mono block

l7講左大陸會賣5399人仔/ea, 兩部買再平d 唔太吸引
都有既 要搵
不過自己開post問仲快
好多人好快答到
d人都幾pro下
可以打以下keyword 外仲有邊d 字可以找到av home theater 的post?
av
amp
avm
S巴,部topping LA90 已經在ASR有測試,排SINAD第一位
我岩岩post左, 跑分機 兩部都成皮幾, 入purifi唔好
是wo miss 左
我都是睇緊ASR時即時諗起你,原來已經咁快手
我諗可能1111時會平D?
想買條soundbar for電腦用主要都係睇戲多
依家睇緊bose tv speaker同sony ht-s200f有無話邊條好啲諗住用hdmi連落mon度方便打ps5果陣都用到
吸引力唔高呢, purifi其實己經好transparent, 佢仲要咁既power output
990b 定價 12999
人地馬拉三星官網已經做緊特價賣8800HKD
https://www.avforums.com/reviews/samsung-hw-q990b-soundbar-review.19742/

avforums既q990b review, 睇下好, 同d打手文差唔多, avs同avforums既review都流流地, 冇咩公信力
Q950A 放係四四方方既空間,符合擺位同聲音反彈要求

好過好多入門級 5.1 home theatre system 好多
新既繼任型號應該唔差好多gwa…?
原來冇解決到 好似冇咁密但都係有斷
但如果係電視問題 換soundbar都冇用
我估同上代分別不大

不過依d review同what wifi果d review差唔多level, 睇下就好

等rtings
avforums 同avsforum 最重要的得著是

每一篇打手文下面d user comment 會多好多,加埋可以問埋第一身感受

當年有朋友想買sony A9,我都quote 番初期易斷線的問題俾佢睇,佢之後開心買Q950A黎用。

到今日為止,香港無一個,是一個都無,一個影音forum 有講過A9的問題
冇錯, 依兩個website最值得睇係個forum, d review可以睇完就算
加埋外國user 好人好多
我記得我買電視想查下個掛牆離TV個底的高度有幾多,在香港完全找唔到,但在avsforum 同avforums 出左問題,都可以好快有reply
果陣有諗過想"升級"買4700H,除左依度的巴打外,外國forum 都有人同你分析你個情況
當然仲唔駛講外國SVS FORUM 果個超級快(一日內)的無敵CS support,雖然有一定的打手文,但真是好好咁helpful 有關SVS SUB的問題

睇番香港的forum 只是得打手文,叫人升級真是唔駛諗一定是老金+B&W
明明玩AV AMP都叫人一定要用老金去做後級去升級
我剛入手左 q950a 同時都用緊q70a電視

1. 想請問 我覺得低音好似唔係好夠力
要開到比較大聲先有揼心口既感覺
有無得係setting上搞搞佢?

2. 請問個低音可唔可以打平放?網面向天

Thx!🙏🏻🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞